Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Auteur

Geeske Roorda

Geeske Roorda is hoofdredacteur van PsychoseNet.nl en PsychosisNet.com. Ze schrijft regelmatig over goede hulpverlening, zelfzorg en herstel.

Meer blogs lezen van Geeske?

Hier vind je een overzicht van haar blogs

Wandelcommunities – de kracht van (samen) wandelen

Wandelen is de één van de meest beoefende sporten in Nederland. Wist je dat er ook wandelcommunities bestaan?

Wandelen is de één van de meest beoefende sporten in Nederland. Wist je dat er ook wandelcommunities bestaan? Wandelen is geschikt om gezellig met elkaar (bij) te praten, om nieuwe mensen te ontmoeten en kan je helpen uit een sociaal isolement te komen.

Samen wandelen kan heel gezellig zijn. Alleen wandelen kan overigens ook heel helend en plezierig zijn. Zelf wandel ik regelmatig alleen, maar ook regelmatig met mijn gezin. Ik vind het prettig om dit te variëren.

Wandelcommunities

Dit zijn de grootste wandelcommunities van Nederland. Ze hebben allemaal een mooi aanbod aan wandelingen en groepen. Qua opzet en activiteiten zijn ze allemaal net wat anders. En ze hebben allemaal leuke activiteiten en routes.

Onze wandeltips:

AsUgo.nl organiseert 14 keer per jaar volledig begeleide wandeltochten met een fotopuzzeltocht van 2½ kilometer en wandelafstanden van 5, 10, 15, 21 of 30 kilometer in diverse plaatsen in Fryslân en een deel van Nederland.

Bij de wandeltochten maak je gebruik van de wandelapp van AsUgo om de route terwijl je loopt real time op je smartphone te kunnen volgen.

Wandel.nl is een initiatief van Koninklijke Wandelbond Nederland (KWbN). KWbN is de grootste wandelorganisatie van Nederland. Wandel.nl wil zoveel mogelijk mensen inspireren, motiveren en ondersteunen om in beweging te komen via wandelen. Ze organiseren regelmatig wandeltochten.

Ze hebben een carpooltool. Je kunt hier een rit aanbieden aan medewandelaars, of je kunt met iemand meerijden. Handig!

Zoek je een mooie route? Wandelnet.nl geeft wandelaars ruim baan op de allermooiste wandelkilometers van Nederland. Dat doen ze samen met 1.000 vrijwilligers verspreid door het hele land. Voor ieder wat wils!

Ken je deze praatplaat al?

Je hoeft dus niet een geboren ‘kilometervreter’ te zijn om gezondheidswinst te halen door te wandelen. Dit is leuk meegenomen. Voel vooral geen druk om aan aan alle punten te voldoen. Ik vind het voor mezelf belangrijk om het een plezierige, ongedwongen ervaring te laten zijn.

Meer lezen over dit onderwerp?

Heb je een vraag?

Onze experts beantwoorden jouw vraag in het online Spreekuur van PsychoseNet. Gratis en anoniem.

Ontvang jij de PsychoseNet nieuwsbrief al?

Meld je aan en ontvang iedere week de nieuwe blogs en interessante items in je inbox.

Reacties

2 reacties op “Wandelcommunities – de kracht van (samen) wandelen”

 1. Roelof

  Inderdaad heel gezond. Ik ben van mijn langdurige psychose (7,5 jaar) afgekomen door weer veel te gaan wandelen en met andere sporten bezig te zijn. Bijna alle activiteit is goed als je psychisch iets mankeert.

  1. Geeske Roorda

   Hoi Roelof,

   Ja inderdaad. Helemaal met je eens! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *