Veel gezochte termen

App

Auteur

Geeske Roorda

Geeske Roorda is hoofdredacteur van PsychoseNet.nl en PsychosisNet.com. Ze schrijft regelmatig over goede hulpverlening, zelfzorg en herstel.

Meer blogs lezen van Geeske?

Hier vind je een overzicht van haar blogs

Obsidentify

De Obsidentify app helpt bij het determineren van planten en dieren. Het kan je stimuleren naar buiten te gaan en te genieten van de natuur.

Obsidentify is een app die je helpt bij het determineren van planten en dieren. Je scant een foto en de app zegt je welke soort het is. De app kent meer dan 22.000 planten en dieren uit West-Europa.

Je observaties dragen bij aan de kennis over planten en dieren in deze streek. Het kan je stimuleren naar buiten te gaan, te bewegen en te genieten van de natuur.

Zo werkt het:

Maak een foto in Europa of het Nederlands Caribisch gebied, en kom te weten welke soort het is. Verzamel al je natuurwaarnemingen in de app.

Je wordt beloond met tips op maat om soorten te vinden, behaalt badges en wordt uitgenodigd om mee te doen met challenges.

Obsidentify instructie, zo werkt het.

Je kunt je waarnemingen in Obsidentify delen met andere gebruikers

Maak groepen met collega’s, familie of vrienden en bekijk elkaars mooiste natuurwaarnemingen. Jouw waarnemingen, en die van anderen, dragen bij aan onderzoek naar soorten en kennis van de natuur.

Je kunt ook inzage krijgen in waar in Nederland bijzondere waarnemingen zijn gedaan. De app is tevens een bron van kennis voor natuurwetenschappers in Nederland en daar kun jij een bijdrage aan leveren.

De app wordt veel gebruikt voor de Nederlandse website waarneming.nl

Details:


Obsidentify is een gratis fotoherkennings app die wilde planten, dieren en paddenstoelen uit Nederland en België op naam kan brengen.

Meer lezen over de positieve invloed van natuur?

Behoefte aan een luisterend oor?

Wil je je verhaal kwijt? Onze PsychoseNet chatprofessionals staan voor je klaar.

Gerelateerd

Meer over

app
Hulp en herstel
natuur
wandelen

Lees ook