Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Auteur

Geeske Roorda

Geeske Roorda is hoofdredacteur van PsychoseNet.nl en PsychosisNet.com. Ze schrijft regelmatig over goede hulpverlening, zelfzorg en herstel.

Meer blogs lezen van Geeske?

Hier vind je een overzicht van haar blogs

De waarde van zelfregulatie – over wandelen, creativiteit en naasten

Geeske Roorda maakte 3 video's over de waarde van zelfregulatie waarin ze vertelt hoe ze met haar kwetsbaarheden omgaat en haar balans houdt.

Geeske Roorda maakte een drietal video’s over de waarde van zelfregulatie waarin ze vertelt hoe ze met haar kwetsbaarheden omgaat en wat ze doet om zichzelf om balans te houden. “Het behouden van mijn balans blijft altijd om actieve aandacht vragen. Soms is bijsturen gewoon even nodig

Het is tijd voor de redactievergadering

Deze vindt tegenwoordig via Zoom plaats, want het is coronatijd en Nederland zit in de ‘intelligente lockdown’.

Ik zie mijn collega’s Anne en Jim op kleine rechthoekige venstertjes op mijn grote beeldscherm

Ik vertel hen over mijn voornemen om -naast het schrijven van blogs- ook video materiaal op te gaan nemen. Dat lijkt me een mooie aanvulling. Maar waar zal ik beginnen? Er zijn talloze mogelijkheden waar ik het op video over kan hebben. Ik weet in deze hectische tijd gewoon niet waar ik het beste kan beginnen.

Mijn collega’s hebben inspiratie en benoemen een drietal mogelijkheden. Daar kan ik wel wat mee.

Ik besluit een drietal video’s op wil nemen over hoe ik mezelf balanceer en reguleer in mijn gewone dagelijkse leven

Het is een topic dat altijd aan de orde is. Wanneer je een psychische kwetsbaarheid hebt kan het nodig zijn om jezelf en je valkuilen beter te (leren) kennen, omdat die je kwetsbaarheid kunnen triggeren.

Ik pak vervolgens mijn cameraspullen, wandel naar buiten en zoek een mooie locatie. Zo begin ik, in de buitenlucht, dapper aan een zonnige opname over mijn wandelavonturen.

De drie video’s van Geeske Roorda

Video 1 | De waarde van: Een dagelijkse wandeling

Deze video gaat over de waarde die ik hecht aan mijn dagelijkse wandeling. Ik vind het heerlijk om iedere dag een mooie wandeling te maken, op de vogels te horen en te zien, om simpelweg te ervaren wat er gebeurt in mijn omgeving.

YouTube player

Video 2 | De kracht van: Creativiteit

Ik vertel wat mijn creativiteit voor mij betekend heeft, hoe het me hielp om uiteindelijk -door hard te werken- uit een diep dal te komen. En hoe ik langzaam de wijde wereld weer introk en mijn fotografie en fotobewerking met me meenam.

YouTube player

Video 3 | De kracht van: Naasten

Naasten zijn belangrijk tijdens herstel. Maar wat als je weinig -of zelfs helemaal geen- naasten hebt? Wat als je (professionele) omgeving er automatisch vanuit gaat dat je familieleden hebt die naast je kunnen en willen staan? Dat kan heel eenzaam voelen. Gelukkig kunnen een partner, een vriend(in) of een buurman ook veel betekenen als naaste. (En jij ook voor hen!)

YouTube player

Behoefte aan een luisterend oor?

Wil je je verhaal kwijt? Onze PsychoseNet chatprofessionals staan voor je klaar.

Verder lezen over goede zorg en GGZ?

Onderstaande boeken zijn geschreven door hoogleraar Jim van Os. In deze eerlijke boeken lees je meer over psychose, trauma, de nieuwe GGZ, herstel en veel meer.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *