Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Diagnostiek van traumagerelateerde dissociatie – Suzette Boon

Auteur:

Suzette Boon

Uitgever:

Uitgeverij Mens!

Verschijningsdatum:

14 oktober 2022

Diagnostiek van traumagerelateerde dissociatie – Suzette Boon

Traumagerelateerde dissociatieve stoornissen krijgen steeds meer aandacht in de therapeutische praktijk en de klinische literatuur. Ze worden enerzijds nog vaak gemist, anderzijds worden ze ook steeds vaker vastgesteld terwijl er niet daadwerkelijk sprake van is. Suzette Boon gaat uitgebreid in op de diagnostiek ervan, aan de hand van het door haarzelf ontwikkelde diagnostisch instrument.

Dit boek besteed aandacht aan de dilemma’s rond de diagnostische criteria van dissociatieve stoornissen. Het beschrijft hoe de symptomen herkend kunnen worden.

Het boek beschrijft wat de rol is van traumatische ervaringen

In de eerste plaats is dit boek bedoeld voor clinici (psychiaters, klinisch psychologen, psychotherapeuten, GZ-psychologen en verpleegkundig specialisten) die dissociatieve stoornissen willen (leren) vaststellen. Voor collega’s die zelf in de praktijk geen diagnostiek doen, geeft het veel informatie om patiënten met dissociatieve symptomen beter te kunnen herkennen en hen te kunnen doorverwijzen voor gespecialiseerd diagnostisch onderzoek.


Dr. Suzette Boon is klinisch psycholoog en psychotherapeut. Ze heeft een eigen praktijk en geeft wereldwijd les over diagnostiek en behandeling van dissociatieve stoornissen. Voor haar werk heeft ze meerdere onderscheidingen ontvangen.

Meer lezen over dissociatie?

Deze boeken zijn ook een aanrader om aan te schaffen: