Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Boek - Het gewicht tussen je oren, Wouter Cornet

Auteur:

Wouter Cornet

Uitgever:

Uitgeverij Lucht

Verschijningsdatum:

1 december 2022

Het gewicht tussen je oren – Wouter Cornet

We hebben een vetprobleem. Meer dan vijftig procent van de Nederlanders en Vlamingen heeft last van overgewicht en wil graag afvallen maar struikelt over één van de vele verleidingen om zich heen. Waarom is gewicht verliezen zo moeilijk?

Wouter Cornet Verloor vier jaar geleden 33 kilo en rekende blijvend af met zijn obesitas. Hij initieerde een groot internationaal onderzoek naar gewichtsverlies onder honderd succesvolle diëters die samen meer dan drieduizend kilo afvielen. In Het gewicht tussen je oren laat psycholoog en ervaringsdeskundige Wouter Cornet zien hoe je met je brein het succes van je dieet bepaalt.

Hij interviewde 100 succesvolle diëters uit 29 landen ter wereld

(op Antarctica na uit alle continenten) die ieder gemiddeld meer dan 30 kilo afvielen. Hij analyseerde hun antwoorden op een vaste vragenlijst en ontdekte zo een hele rits aan interessante en vernieuwende inzichten achter succesvol gewichtsverlies.

Maakt het bijvoorbeeld iets uit welke dieetmethode je kiest? Kun je goed afvallen als je één keer per week chocolade blijft snoepen? Hoe kun je het beste omgaan met een eetverslaving? Moet je per se sporten tijdens je dieet? Werken dieet-apps? Kun je als je aanleg voor overgewicht hebt alsnog gewicht verliezen? Hoe gelukkig word je nou echt van een dieet? En hoe kun je de afgevallen kilo’s ook nog eens voorgoed weg zien te houden? In Het gewicht tussen je oren vind je antwoorden op deze en nog veel meer andere vragen.

Na zijn studie psychologie aan de Universiteit van Amsterdam belandt Wouter Cornet in de TV wereld als programmaontwikkelaar. Hij heeft altijd een passie voor eten gehad.

Tot hij in 2019 het punt bereikte dat hij officieel obesitas had

Hij besluit zijn leven om te gooien en zich te gaan concentreren op een gezonder leven. Met succes. In 1 jaar verliest hij 33 kilo zonder zijn passie voor eten te verliezen. Het succes inspireert hem om zijn verhaal op te schrijven en met anderen te delen.

Zijn eerste boek De gezellige dikzak op dieet gaat over de persoonlijke psychologie achter zijn gewichtsverlies. In zijn tweede boek Dieet smakelijk beschrijft hij zijn favoriete recepten.

“Ik ben zo iemand die al jarenlang iedere 1 januari start met het goede voornemen om af te vallen, maar altijd weer terug val. Door dit boek voel ik me echt gesteund om nu wel succes te boeken. Het werkt heel motiverend.” – recensie Bol.com

“Een boek dat inspirerend kan werken of je nu eetverslaving hebt of door een medisch oorzaak worstelt met overgewicht. Het boek leert je dat als je in je bovenkamer de knop omzet, je kan afvallen of accepteren dat je moet leven met overgewicht.” – Hebban.nl over Het gewicht tussen je oren


Wouter Cornet (1981) is psycholoog en ervaringsdeskundige