Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Lize Spit schreef het boek Ik ben er niet. Het gaat over Leo en Simon. Ze zijn verbonden door een moeizame jeugd. Simon krijgt en psychose...

Auteur:

Lize Spit

Uitgever:

Das Mag Uitgeverij B.V.

Verschijningsdatum:

december 2020

Ik ben er niet – Lize Spit

Lize Spit schreef het boek Ik ben er niet. Het gaat over de Brusselse Leo, die tien jaar samen is met haar vriend Simon. Verbonden door een moeizame jeugd, heeft het koppel weinig anders nodig dan elkaar. Tot alles kantelt: Simon komt midden in de nacht thuis en lijkt vanaf dat moment iemand anders.

Langzaam valt Leo’s minutieus opgebouwde bestaan uiteen, tot het punt waarop het gevaarlijk wordt.

Dit boek is een must read voor familie en vrienden die met psychose worden geconfronteerd

Het kan maanden duren vooraleer een opkomende psychose het dagelijks functioneren echt belemmert en tot een crisis leidt. Lize beschrijft haarfijn hoe Leo de veranderingen die Simon doormaakt, tracht te vatten. Hoe Leo lang volhoudt om ze niet te willen accepteren en hoe ook schaamte en stigma wegen op de omgeving van iemand met een psychose.


Lize Spit debuteerde in 2016 met Het smelt. Ze werd genomineerd voor vele prijzen, waaronder de Libris Literatuur Prijs en ze won o.a. de Boekhandelsprijs en de Bronzen Uil. Ook in het buitenland oogstte Het smelt veel succes. ‘Ik ben er niet’ is haar tweede roman.