Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Het boek Je gaat toch geen gekke dingen doen?! gaat over Francis. Haar hele bestaan kan soms flink ontsporen door haar bipolariteit.

Auteur:

Aefke ten Hagen

Uitgever:

Pepper Books

Verschijningsdatum:

26 oktober 2023

Je gaat toch geen gekke dingen doen? – Aefke ten Hagen

Je gaat toch geen gekke dingen doen?! gaat over Francis, een vrouw en moeder met een bipolaire stoornis. Elke keer als ze denkt dat haar leven lekker loopt, kan haar hele bestaan toch ineens weer flink ontsporen.

Ze raakt dan of in een zware depressie waardoor ze de hele dag horizontaal ligt, of ze springt met rozegeverfd haar door het leven en dan is niets te gek.

Het lijkt er wel eens op dat een bipolaire stoornis besmettelijk is, want haar man en kinderen worden soms gillend gek van haar. Toch is er veel liefde in het gezin.

Maar overleeft haar huwelijk elke zware depressie?

Of iedere bizarre verliefdheid en heftige medicijnvergiftiging waardoor Francis bijna het loodje legt? Wat doet zij om haar leven en dat van de mensen in haar omgeving leefbaar te houden?

Aefke ten Hagen beschrijft in haar boek Je gaat toch geen gekke dingen doen?! diverse tips en trucs waarvan het succes niet verzekerd is, maar die wel voor een lach en een traan op het gezicht van de lezer zorgen. Een handboek voor de bipolaire stoornis. Met illustraties van Iris Boter.

Meer lezen over de bipolaire stoornis?

Heb je een vraag?

Onze experts beantwoorden jouw vraag in het online Spreekuur van PsychoseNet. Gratis en anoniem.