Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Boek - (Te) Veel voelen, Imi Lo

Auteur:

Imi Lo

Uitgever:

AnkhHermes

Verschijningsdatum:

26 april 2022

(Te) Veel voelen – Imi Lo

Voel je niet langer te veel met Imi Lo’s (Te) Veel voelen, waarin Imi Lo emotioneel hooggevoelige en intense mensen helpt hun unieke eigenheid te ontdekken. Je ontdekt de begaafdheid onder je intense emoties en leert je om niet langer te veel voor jezelf te zijn.

Psychotherapeut Imi Lo koppelt emotionele intensiteit en hoogbegaafdheid aan hooggevoeligheid. Daarbij laat ze ruimte voor iedere persoonlijkheid. Ze wil geen hokje of term creëren, maar puur verdieping bieden op het onderwerp.

Als emotioneel hooggevoelig en intens mens heb je prachtige eigenschappen

Maar je voelt je niet altijd begrepen. Je gevoeligheid gaat vaak gepaard met andere vormen van begaafdheid op het gebied van kunst, muziek, logisch denken, sport of spiritualiteit. En door je gepassioneerde levenshouding bereik je veel. Maar soms wordt het voelen je ook té veel.

De termen ‘emotionele gevoeligheid’, ‘emotionele intensiteit’ en ‘emotionele begaafdheid’ worden in het boek door elkaar gebruikt. De volgende vijf kenmerken vatten deze termen volgens Imi Lo het beste samen:

  • Emotionele diepgang, intensiteit en complexiteit
  • Diepgaand inlevingsvermogen en intense gevoeligheid
  • Zeer scherp waarnemingsvermogen
  • Een rijke innerlijke wereld die doordrongen is van zinnelijke, verbeeldende en intellectuele prikkelbaarheid
  • Creatief potentieel en existentiële angst

Leer je jezelf vanuit een ander daglicht te zien

Met diepgaande oefeningen gecombineerd met de nieuwste wetenschappelijke inzichten helpt Imi Lo je jouw unieke eigenheid te omarmen en los te komen van beperkende gedachten. (Te) veel voelen kan je helpen beter te begrijpen wat het betekent om emotioneel intens te zijn. Ook kan je na het lezen van dit boek jezelf beter te leren kennen, veerkrachtiger worden en meer gaan leven zoals het voor jou bedoeld is.

“Het is confronterend hoeveel je kunt afsluiten om jezelf staande te houden en fascinerend hoe Lo in dit boek zo snel en schijnbaar gemakkelijk tot de kern van de lezer komt.”Fabienne Peters voor AnkhHermes

“Ik heb veel aan ontwikkeling gedaan maar ik ben verrast over hoeveel nieuwe lagen/factoren die ik hierin kan ontdekken die mijn identiteitsvorming hebben bepaald door miskenning van mijn gaven.” – een recensie op Bol.com

Een citaat uit (Te) Veel voelen

“Het oude paradigma is lineair en stelt dat symptomen ‘slecht’ zijn en weggenomen moeten worden. Volgens het nieuwe paradigma zijn problemen signalen van ons diepste wezen die erop wijzen dat het tijd is om te veranderen. Bepaalde manieren van zijn waren tot dan toe misschien best nuttig en functioneel, maar zijn nu verouderd of schadelijk voor je geworden.

Je hebt een inherente wijsheid die streeft naar heelheid en groei. Je emotionele intensiteit gaat niet weg, maar door te beseffen dat emotionele crises een natuurlijk onderdeel van je groei zijn en geen symptomen van een ‘ziekte’, kun je beter met de ups en downs van het leven omgaan.

Als je je bewust bent van je vermogen tot heling en het creëren van een vervuld leven, zul je een innerlijke vrede ervaren die krachtig genoeg is om de loop van je leven en je missie te veranderen. Martin Luther King jr. heeft ooit gezegd: ‘De redding van de mensheid ligt in de handen van mensen die op een creatieve manier onaangepast zijn.’”

Benieuwd naar de visie van PsychoseNet op mentaal lijden? Bekijk hier het mini-college van Jim van Os over psychisch lijden of lees dit artikel.


Imi Lo is psychotherapeut en auteur, zij werkt met zeer intense, sensitieve en begaafde mensen. Zij is gefascineerd door de vraag: Wat hebben emotioneel sensitieve en intense mensen nodig? Zij werkte onder meer een tijd met mensen met de diagnose borderline persoonlijkheidsstoornis. Imi Lo is zelf extreem gevoelig en emotioneel intens schrijft zij in haar (Engelstalige) biografie.

Meer lezen over dit onderwerp?

Heb je een vraag?

Onze experts beantwoorden jouw vraag in het online Spreekuur van PsychoseNet. Gratis en anoniem.