Veel gezochte termen

Psychosenet blog

De gezonde professional – een presentatie van Rogier Hoenders

Hoe blijf je fit en bevlogen? De gezonde professional: Hoe houd je een gezonde balans tussen werk en privé? Door psychiater Rogier Hoenders.

Hoe blijf je fit en bevlogen? Hoe houd je een gezonde balans tussen werk en privé? Hoe ga je als hulpverlener om met werkdruk, administratieve last, (nacht)diensten, voortdurende veranderingen en het soms grote appèl van cliënten? Blog over de gezonde professional door Rogier Hoenders.

Wanneer je als hulpverlener niet lekker in je vel zit, heeft dit immers ook invloed op je omgeving en op de behandeling van cliënten. Tijdens het eerste uur zal hij ingaan op theorie en mechanismen van burin out en op de effectiviteit van interventies. Tijdens het tweede uur gaat hij in op hoe we duurzame gedragsverandering kunnen bereiken, bij cliënten en bij ons zelf.

Een presentatie van psychiater Rogier Hoenders.

Deel 1 van de gezonde professional

Deze aflevering gaat over wetenschappelijke onderbouwing van effecten van voeding beweging chronische stress slaap en zingeving op psychische stoornissen.

YouTube player

Deel 2 van de gezonde professional:

Dit deel gaat over waarom duurzame gedragsverandering zo moeilijk is en hoe je ondanks dat toch succesvol kan zijn.

YouTube player


Rogier Hoenders is psychiater, onderzoeker en opleider bij Lentis in Groningen. Hij richtte er het Centrum voor Integrale Psychiatrie op.

Meer lezen over GGZ professionals?

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *