flag 001
flag 001
flag 001
flag 001
Tips voor wonen, werken en leven * PsychoseNet.nl

Veel gezochte termen

Wat kan de sociale hulpverlening doen?

Auteur

Jim van Os

Jim van Os is een herstelgerichte psychiater, hoogleraar psychiatrische epidemiologie en Voorzitter Divisie Hersenen, UMC Utrecht. Jim van Os werkt op het raakvlak van ‘harde’ breinwetenschap, gezondheidszorgonderzoek, kunst en subjectieve ervaringen van mensen met ‘lived experience’ in de GGZ. Jim is ook familielid van mensen met psychosegevoeligheid.

Wat kan de sociale hulpverlening doen?

Wat kan de sociale hulpverlening doen voor je herstel?

Een fijne plek om te wonen, een zinvolle dagbesteding en een opgeruimd leven zijn dé ingrediënten voor een voorspoedig herstel. Maar wat als het allemaal niet zo rooskleurig is, je bijvoorbeeld geldproblemen hebt of (tijdelijk) werkeloos bent geraakt?

Wonen

Een prettig en opgeruimd huis kan zorgen voor extra rust en stabiliteit. Woon je niet prettig, of krijg je het huishouden maar niet op orde?

Lees meer over wonen.

Werken

Na een psychose zo snel mogelijk weer aan de studie of het werk, het klinkt misschien wat vreemd maar het blijkt wel effectief. Iets hebben om letterlijk je bed voor uit te komen kan heel behulpzaam zijn. Liefst iets wat je ook echt leuk vind natuurlijk.

Lees meer over werken en studeren.

Leven

Als je net een heftige periode achter de rug hebt, kunnen dagelijkse bezigheden zoals het huishouden of onderhouden van vriendschappen een hele opgaven zijn. Structuur aanbrengen in je dagen is belangrijk voor je herstel.

Lees meer over leven.

Gerelateerd

Meer over

Hulp en herstel
Sociale hulpverlening

Lees ook