Veel gezochte termen

Wonen

Een prettig en opgeruimd huis en huishouden zorgt voor rust en stabiliteit. Zeker als je herstellende bent. Lees verder als het huishouden je wat teveel is.

Wonen tijdens je herstel. Een prettig en opgeruimd huis kan zorgen voor extra rust en stabiliteit. Woon je niet prettig, of krijg je het huishouden maar niet op orde? Lees de tips.

Fijn wonen

Ben je op zoek naar woonruimte, dan is het handig om na te gaan welke woningcorporaties er bij jou in de buurt zijn. Maak eens een afspraak om te kijken wat ze voor je kunnen doen. Je kunt je inschrijven bij meerdere woningcorporaties. Heb je een behandelaar? Die kan je ook helpen.

Wil je woonbegeleiding?

Begeleiding is praktische en sociale hulp in het dagelijks leven. Een persoonlijk begeleider of coach helpt mensen om zelfstandig te leven. Bij begeleid wonen woon je zelfstandig en krijg je hulp of begeleiding van een zorginstelling. Het kan gaan om hulp bij persoonlijke verzorging, bij het omgaan met geld, bij werk vinden, bij het opbouwen van sociale contacten, enz.

Meer informatie over woonbegeleiding lees je op Regelhulp. Regelhulp is een wegwijzer van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Organiseer je huishouden

Orde om je heen kan zorgen voor rust in jezelf. Wil je hulp bij het organiseren van je huishouden? Als je wilt, kun je ook een woonbegeleider aanvragen.

Huishouden in hokjes

Kijk eens op de site Huishouden in hokjes. Daar leggen ze op een eenvoudige en schematische manier uit hoe je stapsgewijs je huishoudelijke taken gedaan krijgt.

Slim huishouden

Ook op de site Slim Huishouden vind je veel handvatten om het huishouden te beheersen. Op die site vind je verschillende huishoudschema’s waarmee je orde kunt scheppen in je kasten, je agenda en je administratie.

Mind Atlas, zorg in beeld

Ga op de Mind Atlas van Nederland na welke instanties bij jou in de buurt woonbegeleiders aanbieden. Zo’n begeleider kan je ondersteunen bij de dagelijkse taken waar je moeite mee hebt.

Heb je een vraag?

Onze experts beantwoorden jouw vraag in het online Spreekuur van PsychoseNet. Gratis en anoniem.

Gerelateerd

Meer over

Beschermd wonen
Hulp en herstel
wonen

Lees ook