flag 001
flag 001
flag 001
flag 001
Tips om fijn te wonen - PsychoseNet.nl

Veel gezochte termen

Wonen tijdens je herstel

Auteur

Jim van Os

Jim van Os is een herstelgerichte psychiater, hoogleraar psychiatrische epidemiologie en Voorzitter Divisie Hersenen, UMC Utrecht. Jim van Os werkt op het raakvlak van ‘harde’ breinwetenschap, gezondheidszorgonderzoek, kunst en subjectieve ervaringen van mensen met ‘lived experience’ in de GGZ. Jim is ook familielid van mensen met psychosegevoeligheid.

Wonen tijdens je herstel

Pagina Wonen

Een prettig en opgeruimd huis kan zorgen voor extra rust en stabiliteit. Woon je niet prettig, of krijg je het huishouden maar niet op orde? Lees de tips.

Fijn wonen

Ben je op zoek naar woonruimte, dan is het handig om na te gaan welke woningcorporaties er bij jou in de buurt zijn. Maak eens een afspraak om te kijken wat ze voor je kunnen doen. Je kunt je inschrijven bij meerdere woningcorporaties. Heb je een behandelaar? Die kan je ook helpen.

Wil je woonbegeleiding? Begeleiding is praktische en sociale hulp in het dagelijks leven. Een persoonlijk begeleider of coach helpt mensen om zelfstandig te leven. Bij begeleid wonen woon je zelfstandig en krijg je hulp of begeleiding van een zorginstelling. Het kan gaan om hulp bij persoonlijke verzorging, bij het omgaan met geld, bij werk vinden, bij het opbouwen van sociale contacten, enz.

Meer informatie over woonbegeleiding lees je op Regelhulp

Organiseer je huishouden

Orde om je heen kan zorgen voor rust in jezelf. Wil je hulp bij het organiseren van je huishouden? Kijk eens op de site Huishouden in hokjes. Daar leggen ze op een eenvoudige en schematische manier uit hoe je stapsgewijs je huishoudelijke taken gedaan krijgt.
Ook op de site Slim Huishouden vind je veel handvatten om het huishouden te beheersen. Op die site vind je verschillende huishoudschema’s waarmee je orde kunt scheppen in je kasten, je agenda en je administratie.

Als je wilt, kun je ook een woonbegeleider aanvragen. Ga op de Sociale Kaart Nederland na welke instanties bij jou in de buurt woonbegeleiders aanbieden. Zo’n begeleider kan je ondersteunen bij de dagelijkse taken waar je moeite mee hebt.