Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Drank, drugs en psychoses

Drank, drugs en psychose

Ik weet zeker dat mijn psychoses werden getriggerd door mijn drugsgebruik en stress. In het verleden heb ik een aantal bad-trips gehad en die waren behoorlijk angstig en paniekerig op dat moment.

Gelukkig ben ik nu stabieler en sterker en gebruik ik geen drugs en alcohol en sinds een tijdje rook ik zelfs niet meer. Ik ga liever elke dag twee keer een halfuur fietsen. De routine is goed voor me en ik bouw een goede conditie op.

Dit is voor mij een dagelijkse missie. Daarom schrijf ik aan het einde van de dag die drie dingen op (roken, drugs en alcohol) die ik niet heb gedaan. Het opschrijven geeft mij een gelukkig gevoel en zorgt ervoor dat ik gemotiveerd blijf om op dit pad verder te gaan.

Niet gebruiken heeft een paar belangrijke voordelen:

– Ik leer mijzelf beter kennen

– Ik houd geld over

– Ik voel mijn emoties.

Emoties, die ik voorheen met drugs onderdrukte, om geen pijn en verdriet te hoeven voelen. Het voelen en ervaren ervan, dat is nu de uitdaging. Omdat ik graag wil leren voelen en mijn emoties wil ontdekken, gaat mij dit zeker lukken.

Gebruik van drugs en alcohol passen niet in het leven van een volwassen persoon, die de volledige verantwoordelijkheid over zijn leven wil nemen en er iets leuks en succesvols van wil maken.

Omdat ik door mijn psychoses extra kwetsbaar ben geworden, ga ik wel lekker extreem hierin

Bovendien heb ik een aantal trucs ontdekt die mij helpen in mijn ontwikkelingen.

Ik ga nooit naar bars om te drinken en dronken te worden, omdat ik liever nuchter blijf en ’s ochtend helder wil ontwaken. Vroeger was dat wel anders en ging ik heel vaak uit, maar het boeit me niet zoveel meer.

Ik noemde mezelf laatst een beetje saai, maar iemand haakte hier mooi op in en noemde het volwassen zijn/worden. Dit relativeerde de boel weer en het voelde als een compliment.

Ik wil jongeren waarschuwen voor het gebruik en misbruik van verdovende middelen en alcohol

Dit doe ik omdat ik zelf de ellende die het kan veroorzaken, op extreem level heb meegemaakt en hierdoor een aantal psychoses heb ervaren. Door mijn ervaring te delen, hoop ik anderen te helpen.

Ik denk dat de meeste mensen wel weten dat je enorm moet oppassen met drugs en alcohol, vooral als je een kwetsbaarheid hebt of extra gevoelig bent. Voordat je het weet, heb je een angstaanval of psychose. Dit overkomt niet iedereen, maar ik wil er voor waarschuwen dat je extra risico loopt.


Anoniem

photo credits schrijven en schrappen

Reacties

10 reacties op “Drank, drugs en psychoses”

 1. Nicolas

  Ja, ik studeer om ervaringswerker te worden, en op de lange termijn voor geneeskunde..

  Groetjes!

 2. Clau

  Mooi!

  En werk/studeer je daarnaast ook?

 3. Nicolas

  Thanks Pergasni! We gaan zo door he. Op naar de volgende presentatie..Big up! 🙂

 4. pergasni

  Super interessante blogs Nicolas! Echt goed van je en je zal veel mensen motiveren om ook hun verhaal te delen.
  groetjes, Pergasni!

 5. Nicolas

  Dank je lieve Silvana! Zonder jouw hulp had ik het een stuk moeilijker gehad, je bent een kanjer!

 6. Silvana Canevazzi

  Lieve Nicolas je mag heel trots op jezelf zijn. Jouw openheid en bereidheid naar jezelf te kijken zijn zeer positieve kwaliteiten.
  Ik denk dat je iets belangrijk voor anderen kan beteken, omdat wat je zegt, heb je ook op jouw lichaam en ziel ervaren.
  Ga zo door!

 7. Nicolas

  Dank je Willemijn, je bent een topper! Ik zie je snel..

 8. Willemijn

  Wat een eerlijk en open verhaal! Dit helpt anderen ongetwijfeld in hun eigen herstel proces! Mooi! Trots op je!

 9. Nicolas

  Dank je, dank je..Leuk om te horen! 🙂

 10. joyzzz

  een prachtig voorbeeld van een groeiproces. Top.!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *