Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Auteur

Bea

Bea (pseudoniem) is gepensioneerd medewerkster in de geneeskunde.

Een graduele SDE met mijn vader – shared death experience

Spirit leaving body direct en een dag later, voor het slapen gaan, klokken luidende muziek. Een bijzondere graduele SDE met mijn vader.

Bea: “Spirit leaving body direct en een dag later, voor het slapen gaan, klokken luidende muziek op een steeds terugkerende wervelwind. Een bijzondere graduele SDE met mijn vader”.

Mijn vader was bijzonder slim

Hij wist zich alleen zelfstandig staande te houden in de laatste maanden van zijn leven op bijzonder hoge leeftijd met zijn bijna 10 aandoeningen (ten kostte van wat!) Hij was een professional in de geneeskunde. De wetenschap en waarheid, dus ook filosofisch ingesteld, hoog in zijn vaandel.

Mijn vader was van oudsher zeer katholiek opgevoed, maar gaande weg meer in de materialistische wetenschap en zich ervan hebben losgemaakt. Tegen mij zei hij ooit: “Ik heb nog nooit iemand zien terugkeren van de fysieke dood!” Dat was zijn bewijs.

Door zijn eigen kennis en manipulaties was hij dus de laatste maanden van zijn leven vermindert wilsbekwaam, het bekende grijze gebied. Hij kon deze zelfstandig thuis nog door brengen. Dokters en verpleegkundigen om de tuin te leiden en iedereen manipulerend tevens de familie.

Fouten maakten het ons moeilijk

Helaas had zijn ziekenhuis geen eigen geriaters in dienst. Nu is daar een ziekenhuis protocol voor. Uitsluitend toen verpleegkundigen met de kennis van een MoCA-test (ietsie boven gemiddelde patient) beoordeelde zijn gezondheidssituatie. Hij was zo verbaal begaafd dat, ondanks dat zijn gehele geheugen er bij de test van fout was, was de verpleegkundige erg geïmponeerd door hem. Zij las hierdoor kloktest, verkeerd af. Zeer creatief door hem gedaan!

Hij werd als goed afgegeven, maar was fout. Cruciaal! Het werd zo moeilijk voor ons beiden door deze fout. Maar onze diepe connectie en onvoorwaardelijke liefde stamde uit een heel lang leven en dat was niet echt kapot te krijgen. Het overwon alles. Ook het feit dat ik weggeslagen werd. Ik werd er even ziek van en nam even een time out en kon het lijden moeilijk aan van mijn vader en dacht: Wanneer ga je nu dood?

Ik kon niks meer. Ik deed nog wat ik kon. Maar er volgde meer fouten! Ik kwam terug. We spraken af dat als er iets was na de fysieke dood, wat ik inmiddels zeker wist ook hij mij een seintje zou geven. En dat deed hij: Toen mijn vader net was overleden bij een volgende ziekenhuis opname. Ik zag een zeer dun wit doorschijnend licht uit zijn ogen komen. Het richtte zich op mij! Ik werd overvallen en weggeblazen door de liefde van hem tezamen met het Universum. Er doorheen was ook lachend dit gevoel: Je had gelijk!

Mijn SDE ervaring

Ik deed de eerste cursus van Raymond Moody tezamen met William Peters en mijn SDE ervaring werd wereldwijd eruit gehaald. Raymond Moody zei er dit over: “In mijn klinische praktijk als dokter heb ik dit zo vaak gezien. Ik was zo diep geraakt en meteen getransformeerd voor het leven!”

Deze beroemde psychiater/filosoof en ervaringswetenschapper (NDE/SDE /ADC/final words) valideerde mijn ervaring! Mijn SDE was geleidelijk en thuis na een dag voor het slapen gaan kwam er in een wervelwind een steeds terugkerend harder wordend klokkengeluid. Ik begreep de message. Het is echt! Ook dat herkende Raymond Moody als te vaak in SDE ervaringsverhalen voorkomend. De transitie is prachtig!

Bea.

Online symposium

Op 20 April 2024 is er een online symposium van Iands Amerika, 7 uur durend van SDE, artsen en verpleegkundigen met SDE ervaring. Ze vertellen hoe we dat verder in het levenseinde in de geneeskunde kunnen gaan brengen. Ook leggen artsen uit wat ervoor nodig is om deze SDE ervaringen als arts verpleegkundige, naaste te kunnen krijgen.

Iedereen kan zich inschrijven:

Spring Symposium Iands Amerika Shared Death experience met William Peters. Missende standaard in de huisartsgeneeskunde van de NHG!

Meer lezen over shared death experience (SDE)?

Heb je een vraag?

Onze experts beantwoorden jouw vraag in het online Spreekuur van PsychoseNet. Gratis en anoniem.

Wil je PsychoseNet steunen?

Wordt donateur en help ons om mooie projecten te realiseren.

Reacties

Eén reactie op “Een graduele SDE met mijn vader – shared death experience”

 1. Bea

  Bijzonder indrukwekkend Iands spring symposium 20 april 2024,met heel erg veel zeer ,zeer indrukwekkende SDE video ervaringsverhalen!

  Aanbevelingen voor artsen en verpleegkundigen in het levenseinde.

  Dit symposium of stukken van het symposium is nog terug te zien tot april 2025 bij Iands spring symposium van 20 april 2024.
  Een must voor iedereen die met patiënten in het levenseinde werkt of
  voor patiënten in hun levenseinde of hun naasten!

  Bea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *