Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Auteur

Bea

Bea (pseudoniem) is gepensioneerd medewerkster in de geneeskunde.

De SDE ervaringen van dokter Jeff O’Driscoll – shared crossing

Jeff O'Driscoll is een Amerikaanse emergency trauma arts. Hij deelt na 25 jaar SDE ervaringen met patiënten zijn shared crossing verhalen.

Jeff O’Driscoll is een Amerikaanse emergency level 1 trauma arts. Hij deelt na 25 jaar zijn SDE ervaringen met patiënten. “SDE en Shared Crossing, het is real!”, zegt Bea. “Jeff is van het soort arts dat patiënten behandelt met de meest ernstige fysieke trauma’s. Patiënten die tussen leven en dood verkeren”.

Het verhaal van Jeff O’Driscoll begint eigenlijk op zijn 11e jaar

Zijn oudere broer wordt overreden door een tractor. Hij heeft alleen zijn moeder horen schreeuwen. Trauma. Hij was heel erg close met zijn broer, vertrouwde hem en hield van hem. Deze broer kwam met enige regelmaat vanuit de spirit world Jeff bezoeken en leerde hem dingen.

Jeff heeft het lijntje met het Universum open dus vanaf die tijd, zoals wel meer medisch sensitief, hoog intuïtieve medewerkers in de geneeskunde.

Toen hij 16 jaar oud was en een keer veel te hard reed met een auto hoorde hij een stem in zijn hoofd die zei: “Je moet minder hard gaan rijden”. (Afther death communicatie, altijd met een boodschap, vaak waarschuwend.) Hij botste daarna op een Cadillac. In die tijd waren er nog geen riemen. Als hij niet gewaarschuwd was dan was hij zeker dood. Hij luisterde in die tijd naar niemand.

Wat is SDE?

De term ‘shared crossing’ verwijst in het algemeen naar een ervaring die een of meer mensen kunnen hebben voor, tijdens of na een overlijden. Een gedeelde oversteek omvat meestal het ontvangen van informatie over sterven of de voortzetting van het bewustzijn, en kan de verschijning van de stervende en/of overleden dierbaren inhouden. Wat troost en steun biedt.

Bron: shared crossing.com

Lang wist hij niet wie die stem was

Op een gewone dag logde hij in op zijn computer om in het ziekenhuis te gaan beginnen. Hij voelde in zijn ziel dat er een persoon in spirit vorm aanwezig was. Hij voelde verhoogde vibratie in zijn ziel. Bij ieder persoon schijnt dit weer een andere gewaarwording te zijn. Hij begreep wie het was.

Hij liep het hoekje om naar de emergency kamer. Daar zag hij dat zijn collega’s een vrouw druk aan het reanimeren waren en haar medicatie gaven. Jeff had geen verantwoording. Hij legde zijn hand op haar been omdat hij geleerd had dat dat contact met de spirituele wereld belangrijk was.

Toen kwam ergens vanuit het oneindige Universum de vraag om hulp toe naar Jeff. Deze vrouw was comateus en vroeg Jeff in stilte, moet ik gaan? Jeff dacht eerst: ‘waarom kom je bij mij met die vraag?‘ Toen hij weer zag dat de anderen druk met de reanimatie bezig waren, begreep Jeff dat hij de enige was die receptief kon zijn op dat moment. Hij zei zachtjes, niemand kon het horen: “Als het tijd voor jouw is en het voelt goed, is het waarschijnlijk oké”.

Meteen daarop ging ze haar lichaam uit en de lucht in en vulde de ruimte met wit licht en liefde. Ze was half haar lichaamslengte. Ze bedankte Jeff en ging. (Dit is een klassieke bedside SDE.)

Jeff ging weg en hoorde de behandelend arts de code zeggen. Ze waren nog steeds bezig. Ik had geen verantwoording voor deze patiënt en kon dus receptief zijn al die tijd. Even later zei een van de artsen dat ze was overleden.Jeff dacht ja,Ik weet het al.

“Ik zag haar haar lichaam verlaten”

Deze moedige dokter Jeff O’Driscoll zijn droom is dat er in de toekomst 1 geneeskunde medewerker per ziekenhuis zal zijn die deze intuïtieve ontwikkeling heeft gehad zo .Er zijn heel veel artsen met ervaringen als deze. Maar voor nu artsen zwijgen over deze ervaringen tot ze met pensioen zijn.

Hij pleit daarom voor veilige SDE groepen bij Ianden wereldwijd om deze ervaringen met elkaar te delen. De fenomenen zijn altijd hetzelfde. Ze zijn er nog niet deze groepen. Er zijn wel NDE groepen .

Wat is NDE?

De Nabij-de-Dood-ervaring (NDE) wordt ook wel een bijna-doodervaring genoemd. Een Nabij-de-Dood-ervaring is een geheel van indrukken tijdens een bijzondere bewustzijnstoestand die het gevolg is van een periode van klinisch dood zijn, een ernstige ziekte, een bijna fatale situatie of een stervensproces, maar een NDE/BDE kan ook voorkomen bij hoge stress of diepe meditatie, of zelfs heel spontaan zonder enige aanleiding.

Uit Amerikaanse en Duitse enquêtes en een recente herwaardering van deze onderzoeken, als ook een Australisch onderzoek is gebleken dat ongeveer 4,2% van de bevolking een NDE/BDE of een soortgelijke ervaring heeft meegemaakt. Dat wil zeggen dat in Nederland enkele honderdduizenden mensen zo’n ervaring hebben gehad.

Bron: netwerknde.nl


Bea, gepensioneerd medewerkster in de geneeskunde. Ze vertaalde het verhaal van deze bijzondere arts.

Meer weten?

Je leest het gehele verhaal van dokter Jeff O’Driscoll op zijn website: jeffodriscoll.com.

Meer lezen over SDE en shared crossing?

Heb je een vraag?

Onze experts beantwoorden jouw vraag in het online Spreekuur van PsychoseNet. Gratis en anoniem.

Verder lezen over goede zorg en GGZ?

Onderstaande boeken zijn geschreven door hoogleraar Jim van Os. In deze eerlijke boeken lees je meer over psychose, trauma, de nieuwe GGZ, herstel en veel meer.

Reacties

Eén reactie op “De SDE ervaringen van dokter Jeff O’Driscoll – shared crossing”

  1. Bea

    Jeff O driscol vertelde in International Near death studie spring symposium 2024 20 april (Iands) Amerika dat hij besloten had pas na zijn arts pensionering ervoor uit te komen dat hij SDE s had met patiënten vanwege zijn patiënten ! Anders zou hij te boek komen te staan als de dokter die met doden praat als emergencie arts! Dilemma ….

    Bea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *