Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Auteur

Bea

Bea (pseudoniem) is gepensioneerd medewerkster in de geneeskunde.

Shared Death Experience (SDE) is geen hallucinatie, maar realiteit

Blog - shared death experience

Bea vindt het geweldig wat de geneeskunde tegenwoordig vermag, maar daarnaast is er nog meer. Shared Death Experience (SDE) is realiteit. “Ik had met mijn moeder afgesproken dat ze me een signaal zou geven.”

Mijn hele leven heb ik intuïtief opengestaan voor verhalen over Near death experience (NDE of bijna dood-ervaring). Grondlegger van deze theorie is de Amerikaanse psychiater Raymond Moody en als ik verhalen hierover hoorde, per toeval, waar dan ook, had ik altijd het gevoel: deze ervaringen zijn niet van deze wereld en ze vertonen een grote overeenkomst.

Mijn ervaring met Shared Death Experience (SDE)

Ik had met mijn moeder afgesproken dat als er na dit leven nog meer was, ze me een signaal zou geven. Nu overleed ze plotseling, in de nacht, en ik zag haar die ochtend voor het eerst opgebaard en ik zag en voelde dat haar ziel er nog was… Later werd ik mij bewust van een bepaalde gloed om haar heen, met name om haar gezicht. Ik praatte tegen haar en nam afscheid.

Diezelfde avond rond 21.30 lag ik op de bank

uit te rusten, het moment waarop de Breinstaat wat lager is afgesteld en er gemakkelijk SDE’ s. komen. En inderdaad kwam er, met een zoevend geluid, het leek wel een drie D-film, een grijze rechthoekige mist aan het voeteinde van mijn bank door de muur heen. Aan weerskanten van die mist zag ik ellipsvormige lichtbolletjes tegen die mist aanketsen. Ik had het gevoel dat die lichtbolletjes overleden familieleden waren en ik voelde me zeer gelukzalig. Mijn moeder werd verzorgd door hen, voelde ik.

Vervolgens was de muur helemaal verdwenen en keek ik zo de zomerse hemel in, vol met veel energie in een blauwe gloed. Ze kwam afscheid van me nemen begreep ik, en de boodschap was: ik ben er nog! ik ben er nog! Ik hou van je!. Ga door met je leven!  (Dat begreep ik telepathisch.) Mijn moeder was deel van een onmetelijke kracht, zo voelde ik. Ik wilde niet zien dat ze wegging en viel in slaap. Zo mooi was het, het is met geen pen te beschrijven! Het speelde zich af in deze dimensie en tegelijk in een andere. Het is haar grootste geschenk aan mij, die aanraking met het Universum. De muur van mijn kamer was opengegaan op dat moment, wat volgens onze natuurkundige wetten helemaal niet kan! Ook daarom weet ik dat er meer is.

De theorie over Shared Death Experience (SDE)

Deze SDE’s komen over de hele wereld voor, naar schatting 20 procent van de bevolking komt ermee in aanraking, zo staat te lezen In het ervarings-wetenschappelijke werk behorend bij het Shared Death Crossing Project van William Peters, dat is gebaseerd op het wetenschappelijke werk van Raymond Moody. SDE’s komen voor tussen ouders en kinderen en vice versa. Ook tussen hulpverleners en patiënten, vaak in hospices.

Niet iedereen beleeft alle kenmerken. Raymond Moody vond zeven kenmerken zoals hij beschrijft in Glimpses of Eternity. William Peters vond er samen met Raymond Moody iets meer. Voor, tijdens of na overlijden kan een SDE zich voordoen. Kenmerken o.a.: verschijnen van overleden familieleden, veranderingen van de geometrie van de kamer, terugblik op je verleden. Het kan op de plaats van overlijden zijn maar ook op afstand. De kenmerken van SDE zijn gelijk aan die van NDE. Alle ervaringen zijn extreem gelukzalig. Ze zijn echt en geen hallucinatie.

Conclusie

Het bewustzijn blijft bestaan, na jaren ben ik er zeker van. Energie is superieur aan het  lichaam dus. Kijk zelf maar eens op Shared Death Crossing Project van William Peters en lees maar eens in de verhalen van de Library en trek de conclusies voor je eigen leven door. Het is allemaal waar!


Bea (pseudoniem) is gepensioneerd medewerkster in de geneeskunde.

foto creative commons (pixabay)

Meer lezen:

Heb je een vraag?

Onze experts beantwoorden jouw vraag in het online Spreekuur van PsychoseNet. Gratis en anoniem.

Ken je de mini-College’s van PsychoseNet al?

Bekijk PsychoseNet college’s van Jim van Os over zorg en herstel, van depressie tot psychose.

Mini-college: Wat is het ecosysteem mentale gezondheid (GEM)
Mini-college: Wat is het ecosysteem mentale gezondheid (GEM)
Mini-college: Mini-college: Waarom moeten we af van diagnoses als depressie? door Jim van Os
Mini-college: Wat heb je nodig voor een goede behandeling?
Mini-college: Wat betekenen de DSM-diagnoses die bij psychose gesteld worden?
Mini-college: Wat is het probleem met de diagnose schizofrenie?
Mini-college: Wat is psychisch lijden – en wat doe je er aan?
Mini-college: Mini-college: Waarom moeten we af van diagnoses als depressie?
Mini-college: Wat heb je nodig voor een goede behandeling?
Mini-college: Wat is psychisch lijden en wat doe je er aan?
previous arrow
next arrow

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *