Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Auteur

Rogier

Rogier dacht begin 2023 zichzelf te hebben gevonden en het antwoord te hebben op zijn bipolaire stoornis maar kwam in de zomer bedrogen uit toen hij opnieuw manisch werd.

Geen bevestiging zoeken en alles krijgen wat je nodig hebt

blog - geen bevestiging zoeken

Het klopt, ik zoek geen bevestiging meer. Maar ik krijg alles wat ik nodig heb. Altijd reageerde ik vanuit emoties en zo baande ik mij een weg door het leven. Ik werd geraakt dus ik reageerde. Actie reactie.

Onzekerheid speelde mij parten. Ik zocht altijd naar liefde, naar bevestiging van mijn bestaan. Ik ging ervan over de kop. Twee keer zelfs. Toen ik 24 was en toen ik 37 was. Er waren opnames van een paar weken nodig, gevold door lange herstelperioden. Die had ik nodig om mijn volledige zelf te kunnen zien en begrijpen.

Mijn volledige zelf. Die vond ik na lang zoeken. Wat een ontdekking!

Dit zijn slechts een paar woorden op papier. Maar het was een enorme reis. Het was en is alles. De transformatie naar je echte zelf zie je niet aan de buitenkant bij iemand. Het is een innerlijk proces. Een reis die je aflegt door alles wat je in je leven meemaakt en wat je gedachten zijn geweest. Een zoektocht. Een puzzel.

Nu kan ik leven vanuit liefde en vertrouwen. Leven met het besef, het diep weten en voelen dat ik alles ben. Dat iedereen alles is. Dat wij allemaal energie zijn. Dat we er altijd zijn geweest en dat we er altijd zullen zijn. Dat onze identiteit, ons idee van gescheidenheid juist versmolten is met alles.

Ik ben dankbaar voor mijn verleden

en alle moeilijke en kwetsbare momenten die ik heb meegemaakt. Ik omarm mezelf. Ik hou van mezelf. Ik heb hier altijd naar gezocht. Wat ben ik blij dat ik mezelf heb ontdekt, dat ik de liefde, de grootste schat gevonden heb. Nu ik met mezelf verbonden ben, kan ik me met de wereld verbinden.

Ik ben thuis. Ik voel me veilig en geaard. Ik heb geen bevestiging meer nodig. Ik ben bevestigd. Ik hoop oprecht dat iedereen op deze wereld deze innerlijke rust en vrede vindt.

Zijn mijn financiën nu op orde? Nee. Heeft het zin om hierover te stressen? Nee. Nu gewoon stappen maken.
Zijn er uitdagingen in mijn relaties? Zeker. Hierover stressen? Nee. Nu gewoon verder werken aan een fijne relatie.
Ben ik als mens uitgespeeld? Nee. Elke dag is een dag vol nieuwe lessen.
Heb ik nog last van onzekerheid? Zeker. Niet meer zoveel als eerst maar ik kan al snel uit de dualiteit stappen en terugvallen in vertrouwen (op mezelf).

Ik weet nu hoe ik kan leven

Ik kan dus vanuit vertrouwen leven. Vanuit oprechte verbinding met mezelf. Ik hoef niet meer bang te zijn. Ik hoef me niet meer onveilig te voelen. Ik hoef geen bevestiging te hebben voor mijn bestaan. Geen bevestiging zoeken, niet meer.

Elke dag kom ik mezelf tegen in alles. Ik herken mezelf in alles. Want ik ben immers alles. Ik ben overal thuis.

Ik heb nog veel te leren over mezelf. Ik ben ervan overtuigd dat het leven mij geeft wat ik nodig heb. En dat mijn gedachten mijn toekomst bepalen. Daarom kijk ik vol vertrouwen uit naar de toekomst. Ik ben klaar voor de volgende helft van mijn leven. Ik wens mijzelf de diepste, innigste en meest mooie relatie met mijzelf toe!

Foto Valeria Boltneva op Pexels

Meer lezen?

Reacties

4 reacties op “Geen bevestiging zoeken en alles krijgen wat je nodig hebt”

 1. Vincent

  De EEUWIGE beloont de brave naar zijn daden,vermeldt de slechte naar zijn slechtheid,lees bijbelboek Exodus, hoofdstuk 20

  1. Vincent

   Vermeldt moet zijn vergeldt

 2. Roelof

  Het is inderdaad interessant om te weten hoe je dit voor elkaar hebt gekregen.

 3. Zus

  Mooie vertelling Rogier, maar .. hoe? Hoe vond je jezelf? Is deze lezer nieuwsgierig naar.
  ‘Een reis’ is nogal een breed begrip en het wat en waarom ken ik helaas wel…
  Je hebt mijn complimenten niet nodig, maar je hebt je goed verwoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *