Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Auteur

Rogier

Rogier is gediagnostiseerd met een bipolaire stoornis en heeft een aantal manische psychosen meegemaakt (spirituele crisis). Geen makkelijke ervaringen om te integreren in het dagelijks leven.

Rogier leert graag, wil zichzelf en de ander leren beter begrijpen en wil in harmonie en vrede leven.

Volledig hersteld – de koppeling tussen hoofd en hart is gemaakt

Blog - volledig hersteld

Volledig hersteld. Dat ben ik na mijn psychose van twee jaar geleden Dit klinkt natuurlijk heel makkelijk maar het is het resultaat van non-stop puzzelen en zoeken.

Nu ben ik klaar met puzzelen, zo vlak voor mijn 40e levensjaar. Ik weet en voel eindelijk wat ontspannen is. Ik heb mijn volledige zelf gevonden. Eigenlijk heb ik alles en niets gevonden tegelijkertijd. Dit valt niet uit te leggen in woorden. Noem het zelfrealisatie of een kundalini awakening. Alles is nog steeds hetzelfde maar tegelijkertijd 100% anders. Ik kijk en voel anders. Ik denk anders.

De ervaringen uit mijn psychose en die van mijn herstelproces heb ik weten te integreren in het dagelijkse leven. Ik weet mijzelf nu te verhouden t.o.v. de ander en mijn omgeving. Mijn energie is nu in balans. Ik ben thuis waar ik ook ben. Ik leef een nieuw leven. Eigenlijk leef ik opnieuw. Het voelt alsof ik hiervoor nooit voluit heb kunnen leven.

Rem van het denken

De rem van het denken is weg. Een existentiële onzekerheid is weg. De leegte, alles wat ertussen zat is gevuld/ heb ik weten te identificeren. De koppeling tussen het hoofd en het hart is gemaakt. Ik kan beter voelen en vanuit mijn kern spreken, in plaats vanuit schijnzekerheid.

Ik ben benieuwd wie zich hierin herkent en of mijn verhaal over volledig hersteld zijn te volgen is. Hoor het graag in een eventuele reactie.

Foto van Pexels

Meer lezen over herstel?

Reacties

20 reacties op “Volledig hersteld – de koppeling tussen hoofd en hart is gemaakt”

 1. Wauw wat mooi en herkenbaar!

  Een puzzel en fijn dat je in balans en hersteld bent. Het genoegen gehad je vandaag te ontmoeten en als er iemand hersteld is, ben jij het wel. Je straalt en weet waar het leven om draait. Prachtig geschreven. Gun velen jouw levensverhaal te mogen horen.

 2. Suzy

  Ik wilde dat ik zo zeker van alles kon zijn.
  Tegelijkertijd vind ik dat ook een beetje beangstigend.
  De momenten waarop ik wist hóe alles werkte waren aankondigingen van afgronden.
  Misschien neem ik liever wat twijfel nu en dan op de koop toe…
  Dat gezegd hebbende: ik ben blij voor je en ik hoop dat het zo zal blijven voor jou!

  1. Rogier

   Beste Suzy,

   Bedankt voor je bericht! Ik snap goed wat je zegt. Ik heb dat ook eerder gehad. Dus dat herken ik wel.

   Ik kan me nu overgeven aan het feit dat er een niet-weten is en dat het uiteindelijk zinloos is om verder of dieper na te denken. Ik heb ook het niet-weten, de angst, de leegte, kunnen identificeren als het ware en kunnen omarmen.

   Hierdoor kan ik zeggen dat ik heel zeker ben van mijn zaak :-). Dit komt dus niet uit een emotie of opwelling vandaan maar uit een dieper innerlijk weten en voelen. Soort van kruising tussen ratio en gevoel. Linker/ rechter hersenhelft enz.

   Groetjes,

   Rogier

  2. Randold

   Wat fijn voor je dat je een manier hebt gevonden om om te gaan met een hypo/manie psychose of depressie. Hopelijk putten mensen kracht en moed uit jouw verhaal om door te gaan
   Ikzelf heb vorig jaar voor het eerst een hypomanie op tijd kunnen tackelen, wat mij anders nooit voor de volle 100% lukte. De kwetsbaarheid heb ik. Maar nu ik een signaleringsplan in mijn hoofd heb die mij waarschuwd als het de verkeerde kant op gaat. Het heeft veel tijd gekost om mijzelf te leren kennen als het mis dreigt te gaan. Maar het is mij gelukt om verdere escalatie te voorkomen en gewoon aan het werk te blijven. Dat gevoel geeft een boost voor de toekomst.

   1. Rogier

    Hoi Randold,

    Wat fijn om te horen! Blijf vooral open staan en nieuwsgierig naar jezelf, hoe je in elkaar zit. Veroordeel jezelf niet. En neem niets zomaar voor lief aan. Ik hoop ook dat je je niet af laat schrikken door allerlei identificaties en oordelen van buitenaf. Je bent echt niet ziek, gek of verward enz. Je bent perfect zoals je bent. Maar ik kan dit nu ook alleen maar zeggen omdat ik door mijn eigen verhaal heen ben getrokken.. dat realiseer ik me nu ineens. Als jij nog nooit een bonbon geproefd hebt kan ik jou uitleggen hoe dat smaakt maar je zult het toch wel moeten ervaren.

    Hartelijke groet,

    Rogier

 3. Joh

  He Rogier, supertof om dit te lezen. Ik ben zelf ook wel bezig met de thema’s die jij noemt. Maar vond dit het mooiste wat je zei “Level net zolang met je omgeving totdat je jezelf en de flow hebt gevonden.”
  Dankjewel.

  1. Rogier

   Beste Joh,

   Bedankt voor je reactie! Blij om te lezen. Waar zit jij in het proces?

   Jij bent jezelf en je bent alles. Alles is 1. Dit is in theorie makkelijk neer te pennen maar menigeen heeft dit gezien en ervaren gelukkig.

   Dus wanneer je ergens op triggert Trigger je altijd op jezelf. Dit is steeds de illusie: dat iemand of iets anders dat van buitenaf doet. Je bent het zelf.

   Ik zie mezelf in alles en iedereen en ik ben super nuchter. :-). Ik kan goed bij mezelf zijn en voor mezelf zorgen zonder dat ik overmand wordt door gedachten of emoties.

   Elke seconde. Elke ervaring. Elke dag is precies zoals deze moet gaan. Verzetten heeft geen zin. Ik heb mij overgegeven en ga met de stroom mee en ga er niet tegenin vechten.

   Het blijft interessant om te merken waar je gevoeligheden liggen. Je blijft jezelf tegenkomen. Is het niet je innerlijke ik, dan is het wel de buitenwereld. Geef jezelf liefde, wees zacht voor jezelf. Elk moment kun je leren. Elk moment mag en kan je (jezelf) zijn en overtuigingen en gedachten die niet echt behulpzaam zijn loslaten.

   Loslaten, durven voelen en jezelf uiten is mooi als dit lukt.. Jezelf volledig liefhebben inclusief al je “zwakke punten” is de sleutel tot mentale rust.

   Super veel succes!

   Rogier

 4. Jolanda

  Ik hen 17 psychoses gehad en vindt fijn om te horen dat je je hersteld voelt voor mij is steeds alle zeilen bij zetten en door vechten heb 2 kinderen wil ze zien opgroeien maar zelfs dat is geen drijfveer als je echt in de put zit ik weet dat ik mij zelf moet redden een ander kan dat niet

  1. Rogier

   Beste Jolanda,

   Je bericht raakt mij. Wat een enorme lijdensweg. Ik hoop toch dat je jezelf volledig kunt gaan omarmen en dat het je lukt om jezelf lief te hebben en jezelf te bevrijden van die vreselijke constructies van gedachten waar je in zit. Je hoeft jezelf echt niet te veranderen. Je hoeft niets te doen. Je bent namelijk helemaal ok. Dat is zo moeilijk te geloven. Je verleden is passé. Het was een moeilijk verhaaak. Omarm het. Het is goed zo. Als je dat gelooft brengt dat de verandering waar je naar verlangt.

   Ik wens je al het beste toe!

   Rogier

 5. Nicky

  Ik heb het precies zo ervaren! Zelfde reis gehad. Het was een nachtmerrie, maar tegelijkertijd mijn redding van een leven bestaande uit overlevings mechanismen. Heb heel veel zelfreflectie geleerd en leren vertrouwen op mijn intuïtie en mijzelf, trauma’s geheeld. Van lijden naar leiden!

  1. Rogier

   Prachtig Nicky!! Bedankt voor je reactie 🙏🏼

 6. Rogier

  Hoi Mabel,

  Het is een lange reis geweest. Een reis door mezelf. Door alles en iedereen heen. Ik zocht de ander, ik wilde begrijpen hoe de ander en alles in elkaar stak en ik vond uiteindelijk het totale begrip en waardering voor de ander en mezelf.

  Iets wat ik moeilijk in woorden kan gieten. Ik zocht altijd naar de verbinding met mezelf en de wereld. En die vond ik. Wow. Geniaal hoe dit leven is en super heftig, spannend en ontspannend tegelijkertijd. In het midden van alles. Ontroerend. Fragiel. Magisch.

  Altijd het gevoel gehad dat er iets niet klopte in de wereld en op een gegeven moment is dit gevoel volledig opgelost. Ik kon de strijd opgeven. Ik kwam bij mezelf thuis.

  Ik begrijp dat je met veel vragen zit. Ik heb er zelf ook zoveel mee gezeten. Ik zou je dolgraag willen helpen maar ik heb ook niet de illusie dat ik jou zomaar kan helpen.

  Het zit in jezelf en hoe je over jezelf denkt. Je innerlijke wereld is verbonden met de wereld aan de buitenkant. Kijk rustig om je heen waar je bent, wat je hier voelt, waar je over nadenkt en spreek je uit. Blijf met je omgeving in contact. Wees niet bang voor oordelen van anderen. Oordeel ook niet over anderen. Jij bent die ander 🙂 Level net zolang met je omgeving totdat je jezelf en de flow hebt gevonden. Hoop dat je hier iets mee kunt!

  Hartelijke groet en veel succes!

  Rogier

 7. Annet

  Wat fantastisch om te lezen. Ik zou graag van je horen welk traject dit mogelijk heeft gemaakt.

  Vriendelijke groet

  1. Rogier

   Niet een speciaal traject: ggz (praten en pillen) , zelfregiecentrum, yoga, boekjes zoals Jan Geurts (verlaafd aan liefde, denken) en Hans Knibbe (zelfliefde) en vooral heel open, nieuwsgierig en vriendelijk blijven naar jezelf en je omgeving! Blijf jezelf en de ander net zolang spiegelen totdat je jezelf in alles en iedereen herkent en blijft herkennen. Alles is energie. Kijk waar jij zit met je gedachten/energie en wat jou blokkeert. De blokkades zijn maar gedachten en de spanning van deze blokkades kunnen via het lichaam ontladen worden. Ik hoop dat jezelf ook volledig kunt overgeven/ loslaten!

 8. Hilde

  Hoi Rogier,

  Wat mooi te lezen. Ik herken het zeker. Kundalini /awakening een sterfervaring, om weer op te staan. Het vraagt om een gebalanceerd leven en veel zelfzorg. Dat is oké, het schenkt daarnaast veel oog voor het kleine. Geluk en dankbaarheid, ik had het nodig om hier te komen. Alle goeds voor jou!

  1. Rogier

   Bedankt voor je reactie!

 9. Nicole Theunissen

  Ja, ben ik ook benieuwd naar

  1. Rogier

   Zie boven! 🙂

 10. Hoi Rogier,

  En hoe deed je dit ?

  Groet

  1. Rogier

   Zie boven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *