Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Herstelverhaal van Ewout Kattouw – ervaringsdeskundige medicatie afbouw

In deze indrukwekkende video vertelt Ewout Kattouw zijn herstelverhaal rondom het afbouwen van medicatie: Herstelverhaal van Ewout Kattouw.

Ewout Kattouw is gediplomeerd ervaringsdeskundige. Ewout is bezig om een documentaire te maken over de psychiatrie. In dit interview vertelt hij zijn verhaal en vertelt hij over de documentaire die hij wil maken en waar deze dan over moet gaan.

Ewout is ook bezig een boek te schrijven over de psychiatrie. Voor zijn boek heeft hij al meerdere deskundigen geïnterviewd, waaronder Jim van Os, Dick Bijl, Peter Groot, Paul Verhaeghe, Philippe Delespaul en anderen.

Het doel van dit interview is middels crowdfunding de documentaire te financieren

Ewout: “Hoe meer mensen het interview zien des te groter is de kans dat we de documentaire ook daadwerkelijk kunnen gaan maken“.

Herstelverhaal van Ewout Kattouw

Ewout Kattouw, ervaringsdeskundige, schrijver en spreker

Heb je een vraag?

Onze experts beantwoorden jouw vraag in het online Spreekuur van PsychoseNet. Gratis en anoniem.

Wil je PsychoseNet steunen?

Wordt donateur en help ons om mooie projecten te realiseren.

Reacties

5 reacties op “Herstelverhaal van Ewout Kattouw – ervaringsdeskundige medicatie afbouw”

 1. Dora

  Wat een sterke verhaal van een sterke kerel. Ik weet wat het is om af te bouwen, zit er nu midden in.
  Jou verhaal bemoedigend mij.
  Ik snap je helemaal, de confrontatie met de wereld die aan je voorbij gegaan is.
  Dat doet zoveel verdriet en pijn.
  Slik nu 25 jaar paroxetine. En dat heeft mij wel geholpen. Alleen de benzo’s die zijn echt hel, daar nu mee aan het afkicken. Succes met het schrijven van je boek.

 2. Erwin

  Man.Wat een dappere kerel ben jij.Ik ben 47 en ik heb ook al wat opnames gehad.In 1994 ,toen ik 19 was, kreeg ik last van hartkloppingen.Mijn thuissituatie was ronduit dramatisch.Ikkreeg pillen voorgeschreven van mijn huisarts die niets deden.Heb een resem psychiaters gezien.Gelukkig las ik veel psychologische literatuur en ben ik niet steeds in de val van de psychiaters getrapt.Ik kreeg in 2018 wel de diagnose autisme.Dat verklaarde wel veel maar nog die verdomde pillen ,waaronder de troep seroquel maken je een soort plant.Ik moet nog herstellen en afbouwen.Dat laatste is een topic waar veel artsen geen knars van kennen.Veel succes.Mvg Erwin Fiers

 3. darko

  Ewout,jou verhaal is zo belangrijk en ook glas helder!!!

 4. P. S.

  Het verhaal van Ewout Kattouw is bijna identiek met mijn verhaal en ongelooflijk dat “de hulp” die wordt geboden vanuit de GGZ, eigenlijk geen hulp is maar je juist gevangen houdt in miserie.

  Net zoals Ewout heb ik ook geen rode cent en woon ik ook in een sociale huurwoning maar heb toch geld overgemaakt omdat zijn verhaal en de werkwijze in de psychiatrie verteld moet worden aan het volk en dat psychofarmaca enkel in zeer ernstige gevallen moet worden voorgeschreven en niet moet worden voorgeschreven als onderhoudstherapie.

  Ik ben sinds een paar maanden ook af van de psychofarmaca en geleidelijk gaat het beter en elke dag ben ik verbaasd dat ik kan lachen of mij blij kan voelen.

  Ewout, succes met het maken van de documentaire.

 5. Hanneke Schut

  Heel mooi. Hoe meer mensen vertellen, hoe meer we te weten komen over de psyche.. Tien jaar geleden heb in het diepste dal gezeten, wat je je maar bedenken kunt.. Gelukkig ben ik er weer uit, maar je weet niet hoe. Ik slik nog steeds antidepressiva, omdat ik bang ben om daar ooit weer in terecht te komen. Succes en ik hoop dat het slaagt.. Vriendelijke groeten… Hanneke Schut

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *