Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Je eigen medicatieschema bepalen bij diagnose bipolariteit?

blog- je eigen medicatieschema

Je eigen medicatieschema bepalen bij diagnose bipolariteit? Is dat een goed idee? Larry vindt van niet. “Ik spreek enkel uit ervaring.”

Uiteraard spreek ik enkel voor mezelf, niet voor anderen. Het zijn mijn ervaringen. Ik heb al 45 jaar klachten. Aanvankelijk zou je denken, dat wegens jaren van ervaring, mailing-listen over de hele wereld, lotgenoten-groeperingen, internet én het feit dat jij je lichaam het beste kent: Ja, het kan.
Wel, nogmaals uit eigen ervaring gesproken, doe het liever niet.

Je eigen medicatieschema bepalen

Wij zullen per soort medicatie wel perfect de uitwerking en bedoeling van het medicament kennen, maar een combinatie van meerdere middelen, ook rekening houdend met andere mogelijke aandoeningen etc., daar kan enkel een psychiater over oordelen.
Wat wél mogelijk is, dat je in samenspraak met je psychiater een en ander uitprobeert.

Iets meer dan één jaar geleden, ben ik ook begonnen met mijn pillen te experimenteren, onder het motto “Ikzelf ken mijn lichaam het best, ik ben mijn eigen dokter: ik probeer iets uit, valt het tegen dan leer ik er mijn lessen uit en probeer een alternatief”.
Het resultaat was dat ik vreselijke evenwichtsstoornissen kreeg en diverse malen serieus gevallen ben.
Je begrijpt dat dit niet de bedoeling is en al had mijn psych me destijds zo gemotiveerd, dat ik slim genoeg was en dat ik dat wél kan doen, dit was toch foute boel.

Nu, dus iets meer dan een jaar later, durf ik wel een suggestie naar de arts toe te uiten om zo tot een behoorlijk resultaat te komen.
Wat ik ook geleerd heb, is dat énkel de psychiater je daarbij kan helpen, geen huisarts, geen therapeut en/of psycholoog.
Schoenmaker blijf bij je leest is mijn mening.


Larry is een bipolaire medemens bijna 70 jaar jong.

foto van de auteur zelf

Meer lezen over bipolariteit?

Reacties

Eén reactie op “Je eigen medicatieschema bepalen bij diagnose bipolariteit?”

  1. Ha Larry,
    Ik heb een gevoeligheid voor psychosen en manieën, en mijn ervaringen zijn ongeveer hetzelfde. Samen met de psychiater probeer ik de optimale dosering van mijn medicatie te vinden. Genoeg om mijn psychische stabiliteit te behouden, en weinig genoeg om niet zoveel last te hebben van de bijwerkingen. Een huisarts kan dat niet overnemen inderdaad.
    Alle goeds!
    May-May

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *