Veel gezochte termen

Psychosenet blog

De ervaringsdeskundige die graag zelf dokter speelt

De ervaringsdeskundige die graag zelf dokter speelt

Larry heeft de diagnose bipolaire stoornis type I  gekregen en schrijft vanuit treffend zelfinzicht hoe hij omgaat met zijn stemmingswisselingen.

Het klinkt misschien een beetje hautain, maar ik weet meer over de nodige medicatie, dan alle psychiaters die ik in mijn leven had

Al zo’n 40 jaar geleden toen ze het etiket bipolaire stoornis type I op mijn hoofd kleefden, het was toen de opstartperiode van het internet, wist ik via mailinglijsten over de hele wereld, welke nieuwe medicatie er voor ons stigma in aanmerking kwam.

Veel heb ik ook geleerd bij de toenmalige NVMD, nu Plus Minus

Stille zaterdag, de dag voor Pasen, was ik nog met de katten uit de buurt aan ’t buiten spelen, kei luide muziek aan ’t spelen en maar dansen. De dag erna, dus palm zondag en mijne zetel vertelde me dat ik maar best ging liggen.

Ik zeg tegen mezelf:

’t Is niet mogelijk, gisteren nog zo in de wolken en dan plots een diep gat! 

Gelukkig was er mijn therapeute die me hiervoor een pluim gaf, want, zo zei ze toch, was dit mijn automatische rem, die een opkomende hypomane fase deed halt houden.

Dus, weer een periode van cocoonen, wetende dat dit toch 3 à maximum 4 weken duurt, en effectief, vorige maandag middag, stond hij er weer.

En nu erop letten dat we weer niet dezelfde fout van altijd maken, door op één week de verloren maand in te halen

Gevolg: Maandag 2 ½ uren geslapen, dinsdag met andere zwaardere medicatie opnieuw 2 ½ uren geslapen, woensdag met zo mogelijk het dubbel aantal van mijn gewone medicatie 7 uren slaap, maar heel de donderdag als een zombie geleefd, donderdag met de normale medicatie 3 uren slaap!

Ik begon hierover na te denken en, vermits niemand mij kon helpen besliste ik om mijn ouwe, getrouwe medicatie te vervangen door de nieuwe, die ik dus dinsdagavond genomen had.

En, wonder boven wonder: 7 uren slaap en gene zombie!

Mag ik hier trots op zijn? Volgens mij wel in ieder geval!


Larry is een vrolijke, spontane bijna 67 jarige man, die enerzijds de grootste wereldverbeteraar is en anderzijds zich steeds in de luren laat leggen.

Meer informatie:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *