Main content

Vraag

Moet gebruik van antidepressiva gestaakt worden om het maximale uit een antipsychoticum te halen? Of gaan antidepressiva en antipsychotica wel samen?

Antwoord

Beste E.,

Bij veel mensen worden combinaties van verschillende psychofarmaca gebruikt, waarvan de farmacologische werking elkaar aanvult. Combinaties met een antidepressivum en een antipsychoticum zijn heel gangbaar.

Vriendelijke groet,

Ralph Kupka


Biografie - Ralph Kupka

Prof. dr. Ralph Kupka is hoogleraar Bipolaire Stoornissen, verbonden aan het VU Medisch Centrum (Amsterdam UMC), en psychiater bij GGZinGeest (Amsterdam) en Altrecht (Utrecht). Hij is voorzitter van het landelijk Kenniscentrum Bipolaire Stoornissen (KenBiS) en  Vice-President of Education van de International Society for Bipolar Disorders (ISBD).

Ralph Kupka werkt sinds 25 jaar in nationale en internationale onderzoeksconsortia op het gebied van bipolaire stemmingsstoornissen, en is eindredacteur van het eerste Handboek Bipolaire Stoornissen. Hij was voorzitter van de richtlijncommissie bipolaire stoornissen en bestuurslid van AKWA, het kwaliteitsinstituut voor de GGZ.

Meer informatie over medicatie:

Deze vraag is gesteld door een man in de leeftijdscategorie 50-65
Beantwoord door: Ralph Kupka op 20 juni 2022
  • Deel deze pagina: