Main content

Vraag

Ik wil weten wat goed helpt tegen vergeetachtigheid. Kan serotonine daartegen helpen? Ik wel weet dat serotonine helpt tegen een psychose. Wat voor medicatie zou ik nog meer nodig hebben?

Antwoord

Beste,

Als ik uw bericht goed lees, twijfelt u of u de juiste medicatie krijgt en denkt u dat serotonine u zal helpen uw gedachten beter te kunnen ordenen. Dit is echt een vraag om met uw behandelend arts te bespreken, en misschien eerst ook met een verpleegkundige.

Over het algemeen wordt serotonine niet tegen psychose voorgeschreven, eerder bij depressies. Het is bij mijn weten ook niet zomaar te koop.

Zo te lezen heeft u serieuze klachten en wordt het onvoldoende beter door medicatie. Alle reden dus om in gesprek te gaan met de mensen die betrokken zijn bij uw behandeling...

Veel succes en hartelijke groet,
Timo


Logo biografie Timo van Kempen

Timo van Kempen heeft ruim 30 jaar werkervaring in de GGZ als verpleegkundige, sociotherapeut en runningtherapeut. Ook werkt hij als Logotherapeut en Geestelijk Verzorger. Zijn expertisen bij PsychoseNet zijn vragen over zingeving, levensbeschouwing, spiritualiteit en religie.

Deze vraag is gesteld door een man in de leeftijdscategorie 49
Beantwoord door: Timo van Kempen op 5 maart 2020
  • Deel deze pagina: