Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Auteur

expert avatar

Dirk Corstens is psychiater en psychotherapeut en heeft veel ervaring met mensen die stemmen horen. Dirk is betrokken bij Peer Supported Open Dialogue Nederland (POD NL), een eerste echte stap richting werken met open dialogue in de praktijk.

Moet bij iedereen met prolactineverhogingen de botdichtheid worden bijgehouden?

Vraag

Moet eigenlijk niet bij iedereen die door antipsychotica prolactineverhogingen krijgt de botdichtheid worden bijgehouden? En zouden ze niet extra calcium moeten slikken? En hoe gaat het met de verhoudingen testosteron, LH, HCG en oestradiol, als je dopamine blokkeert en ook prolactineverhogingen krijgt?

Veel mensen moeten nog steeds levenslang antipsychotica slikken. Hoe de hormonen ook verstoord raken. En ik heb nog nooit gehoord van extra calcium, of botdichtheid onderzoek als standaard protocol bij iedereen in de praktijk.

Antwoord

Dat wordt in de richtlijnen inderdaad niet als standaardmaatregel geadviseerd. Prolactinespiegel is nogal eens verhoogd bij seksuele functiestoornissen, menstruatieproblemen.


Logo biografie Dirk Corstens

Dirk Corstens is psychiater en psychotherapeut en heeft veel ervaring met mensen die stemmen horen. Dirk is betrokken bij Peer Supported Open Dialogue Nederland (POD NL), een eerste echte stap richting werken met open dialogue in de praktijk.

Meer informatie over stemmen:

Meer informatie over psychose:

Beantwoord door: Dirk Corstens op 15 juli 2017

Gerelateerd

Meer over

Medicatie

Lees ook