flag 001
flag 001
flag 001
flag 001
Artikelen van Jim van Os * PsychoseNet

Veel gezochte termen

Artikelen van Jim van Os

Auteur

Jim van Os

Jim van Os is een herstelgerichte psychiater, hoogleraar psychiatrische epidemiologie en Voorzitter Divisie Hersenen, UMC Utrecht. Jim van Os werkt op het raakvlak van ‘harde’ breinwetenschap, gezondheidszorgonderzoek, kunst en subjectieve ervaringen van mensen met ‘lived experience’ in de GGZ. Jim is ook familielid van mensen met psychosegevoeligheid.

Artikelen van Jim van Os

Jim van Os - PsychoseNet

Jim van Os zet zich in voor een verandering van de Nederlandse GGZ. Hij wil de psychiatrie verbeteren onder andere op het gebied van diagnostisering, het gebruik van wetenschappelijke inzichten, en co-creatie met mensen die de psychische hulp nodig hebben. Hij schrijft met regelmaat goede wetenschappelijke artikelen.

Samen met andere wetenschappers richtte Jim van Os de beweging De Nieuwe GGZ op, die voor een nieuw model voor psychiatrische zorg pleit waarin onder andere kleinschaligheid, netwerksamenwerking en werken vanuit relatie centraal staan. Ook is hij oprichter van Stichting PsychoseNet, een stichting die strijdt tegen misverstanden, onterecht pessimisme en vooroordelen over psychose.

Enkele artikelen uit het werk van Jim van Os zijn: