Veel gezochte termen

Psychosenet podcast

Auteur

PsychoseNet Original Series

Jim van Os is een herstelgerichte psychiater, hoogleraar psychiatrische epidemiologie en Voorzitter Divisie Hersenen, UMC Utrecht.

Jim van Os werkt op het raakvlak van ‘harde’ breinwetenschap, gezondheidszorgonderzoek, kunst en subjectieve ervaringen van mensen met ‘lived experience’ in de GGZ. Jim is ook familielid van mensen met psychosegevoeligheid.

Volg Jim van Os ook op LinkedInFacebookTwitter, YouTube en Wiki.

De noodzaak tot cocreatie in de GGZ – de persoonlijke missie van Lars

"Hoe kun je de diagnostische ontmoeting tussen een hulpvrager en een hulpverlener vanuit co-creatie designen?". De noodzaak tot cocreatie.

Lars Veldmeijer praat met Jim van Os over de noodzaak tot cocreatie in de GGZ. Lars is docent en onderzoeker bij NHL Stenden Hogeschool en promovendus bij UMC Utrecht.

Bij NHL Stenden Hogeschool geeft Lars les aan de master Health Innovation, is hij lid van de examencommissie van de Academie Gezondheidszorg en van de kenniskring Digitale Innovatie in Zorg en Welzijn.

Wat is de noodzaak tot cocreatie in de GGZ?

Deze podcast vertelt het buitengewone verhaal van hoe Lars vanuit zijn ervaringskennis en zijn gang door de GGZ uitkwam op de fundamentele vraag: hoe kun je de diagnostische ontmoeting tussen een hulpvrager en een hulpverlener van uit werkelijke co-creatie ‘designen’?

Lars combineert zijn doorleefde ervaring als onderzoeker

Als promovendus bij UMC Utrecht combineert hij zijn doorleefde ervaring in de GGZ met zijn expertise als ontwerpgericht onderzoeker. Zijn droom is een GGZ waarin ruimte is voor een variatie aan verklaringsmodellen en bottom-up georganiseerde experimenten in co-creatie met mensen met doorleefde ervaring.

Behoefte aan een luisterend oor?

Wil je je verhaal kwijt over jouw reis binnen de zorg of de GGZ? Onze PsychoseNet chatprofessionals staan voor je klaar.

Meer lezen over co-creatie?

Verder lezen over goede zorg en GGZ?

Onderstaande boeken zijn geschreven door hoogleraar Jim van Os. In deze eerlijke boeken lees je meer over psychose, trauma, de nieuwe GGZ, herstel en veel meer.