Veel gezochte termen

Psychosenet podcast

Auteur

PsychoseNet Original Series

Jim van Os is een herstelgerichte psychiater, hoogleraar psychiatrische epidemiologie en Voorzitter Divisie Hersenen, UMC Utrecht.

Jim van Os werkt op het raakvlak van ‘harde’ breinwetenschap, gezondheidszorgonderzoek, kunst en subjectieve ervaringen van mensen met ‘lived experience’ in de GGZ. Jim is ook familielid van mensen met psychosegevoeligheid.

Volg Jim van Os ook op LinkedInFacebookTwitter, YouTube en Wiki.

Tim Knoote over psychose en ervaringen – ik dacht, dit moet ik vastleggen…

Podcast - PsychoseNet original series

In de PsychoseNet Original Series gaat onze host Reinout in gesprek met ervaringsdeskundigen, naasten en en professionals. In de podcasts komen onderwerpen als psychische kwetsbaarheid, spiritualiteit en herstel aan bod.

Tim Knoote maakte drie psychoses door, hij is afgestudeerd als gezondheidszorg technoloog en is bij Howie the Harp opgeleid tot ervaringsdeskundige.

Het was alsof al mijn pijn en blokkades in één keer weg waren

“Ik werd gewoon wakker in dit lichaam, opnieuw geboren en ik had geen kaders of bescherming. Ik keek om me heen en het was alsof de wonderen van de wereld samensmolten. Ik hoefde maar dit te doen en ik had invloed ergens op, stond helemaal in sync met alles om me heen. Er waren continu synchroniciteiten, wonderen en tegelijkertijd ook angsten. Ik was compleet in het nu, en had geen besef van tijd of plaats.

Holy shit. Je wordt wakker en je hebt super powers

Maar hoe ga je daar dan mee om? Hoe integreer je dat?”