Veel gezochte termen

Psychosenet publicaties

Verzwijgen of vertellen op het werk? – brochure CORAL

Verzwijgen of vertellen

Conceal or reveal (CORAL) is een hulp bij de keuze om werkgevers over psychische problemen te informeren. De brochure is al langere tijd in gebruik in Engeland. Daar zijn er goede ervaringen mee opgedaan. Gestimuleerd door hun enthousiasme heeft Kenniscentrum Phrenos de brochure laten vertalen.

Voor wie is deze brochure ?

Deze brochure is bestemd voor iedereen die een psychische aandoening heeft en erover twijfelt wat hij hierover aan een potentiële of huidige werkgever zou willen vertellen.

Waar komt de informatie in deze brochure vandaan?

De informatie is gebaseerd op een uitgebreide literatuurstudie en interviews met mensen die een psychische aandoening hebben. In de brochure zullen we de term ‘openheid’ gebruiken als het gaat over het informeren van een werkgever over een psychische aandoening.

Is er een juiste keuze?

Deze brochure zal je helpen om na te denken over je eigen behoeften en waarden waarop je jouw keuze mede moet baseren. De informatie en opdrachten helpen je ook om na te denken wanneer en aan wie je vertelt dat je een psychische aandoening hebt.


Kenniscentrum Phrenos beoogt het persoonlijk herstel en de maatschappelijke participatie van mensen met psychotische of andere ernstige en langdurige aandoeningen te bevorderen. Phrenos doet dat door kennis te delen en te ontwikkelen.

Meer lezen over Herstel?

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *