Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Raj en zijn weg naar eenheid – kundalini ontwaken

Ray en zijn weg naar eenheid – kundalini ontwaken

Rogier deelt het verhaal over Raj en zijn weg naar eenheid: “Eens, in een rustig, schilderachtig dorpje verscholen in het hart van de Himalaya, woonde een man genaamd Raj”.

Raj stond bekend om zijn vriendelijke aard, spirituele nieuwsgierigheid en een brandend verlangen om de geheimen van het universum te ontsluiten”.

Raj had jarenlang de oude geschriften bestudeerd, in eenzaamheid gemediteerd en gezocht naar de wijsheid van de wijze wijzen die in de bergen woonden.

Op een noodlottige avond, toen de zon onder de horizon dook en de sterren begonnen te fonkelen, besloot Raj een reis te ondernemen diep de bergen in. Zijn doel was om een afgelegen grot te vinden waar gezegd werd dat de energie van het universum vrij stroomde, een plek waar men spirituele verlichting kon bereiken.

Deze reis was niet voor bangeriken, want het pad was gevaarlijk en vol gevaren

Wekenlang waagde Raj zich dieper in de wildernis, alleen geleid door zijn intuïtie en onwrikbare vastberadenheid. Hij trotseerde ruw weer, steile kliffen en de voortdurende dreiging van wilde dieren. Maar Raj’s vastberadenheid was onwankelbaar, want hij geloofde dat de antwoorden die hij zocht binnen handbereik waren.

Eindelijk, na wat voelde als een eeuwigheid, bereikte Raj de heilige grot. Het was een plek van pure sereniteit, verlicht door een zwak, etherisch licht. Toen hij de grot betrad en zich in meditatie vestigde, voelde hij een golf van energie zoals hij nog nooit had meegemaakt.

Dit was het ontwaken van zijn kundalini

De sluimerende spirituele energie die aan de basis van zijn ruggengraat lag. Terwijl de kundalini-energie door zijn lichaam stroomde, breidde het bewustzijn van Raj zich uit. Hij zag visioenen van kosmische schoonheid, hoorde hemelse muziek en voelde een diepe verbondenheid met alle levende wezens. De grenzen van zijn ego verdwenen en hij realiseerde zich dat hij één was met het universum.

Naarmate de dagen in weken veranderden, begon de euforie van Raj plaats te maken voor iets verontrustends.

Zijn waarneming van de realiteit werd steeds meer gefragmenteerd en hij vond het moeilijk onderscheid te maken tussen de fysieke wereld en de spirituele rijken die hij had opgevangen.

Hij sprak in raadsels.

Sprak het ene moment diepe waarheden uit en het volgende moment waanideeën. De dorpelingen die hem ooit respecteerden, bekeken hem nu met een mengeling van ontzag en angst.

De dorpsoudsten maakten zich zorgen.

Het nieuws over het ongebruikelijke gedrag van Raj bereikte de dorpsoudsten, die zich zorgen maakten om zijn welzijn. Ze besloten het advies in te winnen van een wijze oude wijze die hoog in de bergen woonde. De wijze, met zijn diepe begrip van de menselijke psyche en spiritualiteit, stemde ermee in om Raj te bezoeken.

Bij het ontmoeten van Raj herkende de wijze dat hij een kundalini-ontwaken doormaakte, een krachtige en transformerende spirituele gebeurtenis. Maar hij zag ook dat Raj worstelde om deze nieuwe bewustzijn in zijn dagelijks leven te integreren. De wijze begreep dat zonder de juiste begeleiding de reis van Raj kon leiden tot een staat van psychose.

Met grote geduld en compassie begon de wijze met Raj te werken

Hij leerde hem aardingstechnieken, meditatiepraktijken en het belang van het balanceren van zijn spirituele ervaringen met een gezonde verbinding met de fysieke wereld.

Langzaam maar zeker begon Raj zijn gevoel van zelf terug te krijgen en vond hij evenwicht tussen de rijken van de geest en het materiële.

Na verloop van tijd werd de geest van Raj helderder

En kon hij de wijsheid die hij had opgedaan tijdens zijn kundalini-ontwaken gebruiken om zijn dorp te helpen. Hij stond bekend om zijn spiritualiteit, maar ook om zijn praktische en medelevende aard. Hij leerde de immense energie van zijn ontwaakte kundalini te gebruiken ten bate van allen.

Het verhaal van Raj dient als een herinnering

Een herinnering dat het pad van spiritueel ontwaken zowel verlichtend als gevaarlijk kan zijn.

Het is een reis die niet alleen moed vereist om hogere waarheden te zoeken, maar ook wijsheid om door het ingewikkelde terrein van de geest te navigeren.

Uiteindelijk vond Raj zijn evenwicht en diende hij als een leidende licht voor anderen op hun eigen spirituele reizen, en toonde aan dat met de juiste begeleiding zelfs de meest diepgaande ontwakingen kunnen leiden tot een groter begrip van zichzelf en het universum.


Rogier (pseudoniem) is gastblogger voor PsychoseNet.

Heb je een vraag over spiritualiteit?

De PsychoseNet experts beantwoorden jouw vraag in het online Spreekuur. Gratis en anoniem.

Meer lezen over spiritueel ontwaken?

Altijd op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Reacties

7 reacties op “Raj en zijn weg naar eenheid – kundalini ontwaken”

 1. Diana Wolsink-van Landeghem

  Ik herken zoveel in dit verhaal van mezelf..

  in ’07 was ik bij een 10-daagse retraite bij een groep in een grote villa in Friesland, waar o.a. veel Kundalini yoga werd gedaan; ik ‘ontwaakte’ daar maar tegelijk voelde ik aan dat ik weer helemaal overnieuw moest leren ‘aarden’. Helaas hielpen die mensen mij daar niet bij; eenmaal thuis ‘knalde’ ik in mijn eerste psychose -wat ik dus vantevoren had zien aankomen- omdat ik niet (meer) geaard was. Sindsdien bleef ik hier gevoelig voor. Inmiddels weet ik veel beter te aarden en DAT is het beste medicijn tegen psychose 🙂

  Dankjewel voor dit mooie artikel!

  Hartelijke groet
  Diana

  1. Rogier

   Weten te aarden. Dat klinkt makkelijk maar voor mij was het een helse opdracht. En geaard blijven, rustig blijven gaan en volledig in je kracht blijven is next level 🙂 Wens je goede gezondheid toe!

   1. Diana Wolsink-van Landeghem

    Dankjewel Rogier 🙂

    Ik wens jou hetzelfde toe.

 2. Vlinder

  Mooi en helder verwoord en geschreven 😀

  1. rogier

   Leuk, dank!

 3. Jose

  Fijn dit verhaal dat dat zo uitlegt. Heb zelf ook kundalini ontwaken mee gemaakt. En psychosen. Er wordt nog niet veel over geschreven. Denk dat velen dit verhaal herkennen. Dankjewel! Liefs Jose

  1. Rogier

   Hoi José,

   Top. precies de bedoeling van het delen van dit verhaal!

   Gr. Rogier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *