Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Auteur

Marco de Winter

Marco de Winter (4 januari 1981, geboren te Terneuzen) leeft ondertussen al bijna 8 jaar op een woonlocatie van Zeeuws Gronden! Vroeger dacht hij: dat is niets dat dagbesteding. Nu is hij allround kunstenaar! Dat hij deze mogelijkheid heeft gekregen vindt hij fantastisch!

Rust vinden door training – op jezelf gaan wonen

Marco over je rust weer vinden: "Nu ik schrijf en tot goede gedachten ben gekomen ben ik weer in de zevende hemel".

Je rust terugvinden. Marco vertelt: “Dat ik toch nu even rust kon vinden was een geschenk. Ik begin mijn rust te vinden thuis. Nu ik schrijf en tot goede gedachten ben gekomen ben ik weer in de zevende hemel voor mijzelf”.

Wel nog een beetje koppijn

Doch voelde ik een engel over mijn geest drijven en had ik een helder moment dat heerlijk was. Deze engel mag mij verder mee nemen.

Op pad voor goede levenslusten en resultaten boeken dat ik ook heerlijk vind. Zij zegt dat ik nu vaker zulke dingen moet zeggen tegen haar.

Zat ze mij af te luisteren?

Ze zegt dat ik vaker zo moet doen, dat vind ik fijn. Ze zegt dat ik zulke dingen tegen haar zeg? Terwijl ik haar niet hoorde na roepen. Dit doet zij altijd! De dingen omdraaien, omdat ze anders zelf niet kan denken. Ze denkt net als ik hardop.

Ben ik minder ziek?

Maakt niet uit, ik doe het met de nodige emotie en vind het goed dat ik haar zo kan helpen. Mijn blinde buurmeisje vind mij tof en reel. Ik ben een intellectueel en een autodidact. Dit zijn cognitieve eigenschappen.

Tegenwoordig wil ik iemand zijn met rust en concentratie

Iemand die zich lekker voelt en geen hoofdpijn heeft. Tot de mensen hoort die een beetje meer niveau hebben. In de psychiatrie ben ik eigenlijk iemand te veel.

Ik houd de woonvoorziening op omdat ik eigenlijk gewoon ambulant op mijn eigen kan wonen

Of moet gaan wonen wat mijn geheim blijft. Ze snappen wat ik bedoel, dat ik op een dag terug zou willen komen. Maar als ik weg ben krijg ik een nieuw leven en er kan dan iemand anders in mijn appartement en wat geeft het allemaal. Ik kan ook vast wederom nieuw leven krijgen als ambulante client.

Het idee dat ik na 8 jaar de afdeling verlaat heeft behoorlijke impact omdat ik daar veel heb geleerd. Dit geheim ligt verborgen op de plek die ik komende jaren wil gaan verlaten.

Ik ben veel volwassener geworden

Iemand die stand heeft en een niveau heeft in zijn geest. Taai is geworden en zeer sterk. Mijn hoofd is een niveau! Ik wil rust en tijd voor mijn eigen ding. De rust die ik mij tegenwoordig toedrijf is fantastische. Ik denk meer na en ook over de dingen die ik graag doe, getij ik twee keer zo lang.

Heerlijk, voor niemand haast. Ben nu ook al rond de 43 jaar oud en op voor de rust die ik gekregen heb. Rust met “mijn stoornis” en genieten maar dat is mijn innerlijke engel.

Fotocredits: Aiko Cadzand bad

Meer lezen over op eigen benen staan?

Behoefte aan een goed gesprek?

De chatters van PsychoseNet staan voor je klaar!

Reacties

2 reacties op “Rust vinden door training – op jezelf gaan wonen”

  1. Monique Schilders

    Je verhaal klinkt als een gedicht Marco. Verbaasd me niet als ik lees dat je allround kunstenaar bent.

    Nooit te oud om te leren. Goed dat je jezelf niet hebt opgegeven.

    Het klinkt ook alsof je boven de psychiatrie bent uitgestegen. Boven een systeem dat denkt in ziekte en gezondheid. Oneindig veel oneindigheden tussen 0 en 1. Laat staan tussen 0 en 1 miljoen (bron: the fault in our stars). Daar zitten jouw en mijn oneindigheden vast tussen!

    1. Beste Monique bedankt voor je complimenten!!!!! Blij mee!! Ook jij hebt goede schrijf skills!!! Dat zie ik meteen! Eventueel kun je mee doen om samen met mij en een paar andere schrijvers hiphop teksten te maken voor 1 a 2 nummers per jaar die ik dan ook echt ga opnemen in de studio!!! Dit is m’n plan voor over een paar jaar!!! M’n comeback in m’n muziek!!! Als je leuk vind hoor ik het wel!!!!! Wat is nou echt de juiste methode om publiek te winnen met rap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *