Main content

Het broertje van Merel maakte – totaal onverwacht – een eind aan zijn leven toen hij pas in groep 8 zat. Twintig jaar later gaat ze op zoek naar hoe ze hem had kunnen helpen. Merel stelt zichzelf de vraag: Wat bezielt iemand om zichzelf van het leven te beroven?

Merel maakte van de strip deze aangrijpende animatie. De animatie werd eerder gepubliceerd door het online platform Mindshakes en op 113 zelfmoordpreventie.

 

Zit jij met gedachten aan zelfmoord of ben je naaste van iemand die worstelt met suïcidaliteit? Bij 113 Zelfmoordpreventie kun je anoniem terecht

113 is een onafhankelijke ggz-instelling gericht op online zelfmoordpreventie. In België kun je terecht bij ‘Zelfmoordlijn1813‘.
Bij zowel 113Online als CPZ kun je anoniem en 24/7 met iemand praten of chatten over zelfmoord, zelfdoding, suïcide, of hoe je het ook wilt noemen. Er zitten deskundige mensen klaar om naar je te luisteren, onbevooroordeeld en geheel vrijblijvend. Daarnaast bieden ze ook verschillende zelfhulp tools om inzicht te krijgen in suïcidale gedachtes en gevoelens en is er een mogelijkheid tot lotgenotencontact.


Voor meer informatie over (preventie van) zelfdoding, zie:

photo credit: still uit animatie
  • Deel deze pagina:

Reacties:

  1. Goed dat hier aandacht aan besteed wordt.

    Het leven zit best ingewikkeld in elkaar! Meer een ieder voor zich maatschappij geworden.
    Zelf de ervaring dat anderen je maar lastig vinden of geen begrip tonen , als je uitspreekt dat je dood wil.

    Mijn broer van 63 jaar heeft zich opgehangen. Lijkt mij een vreselijke manier van dood gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *