Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Boek - Lekker in je vel, Jantine van 't Klooster

Auteur:

Jantine van ’t Klooster

Uitgever:

Uitgeverij Lucht

Verschijningsdatum:

27 september 2022

Lekker in je vel – Jantine van ’t Klooster

Via je huid ervaar je de wereld om je heen. Het vertelt jouw levensverhaal en zegt iets over leeftijd en gezondheid. In Lekker in je vel legt Jantine van ’t Klooster een link tussen je huid, stress en mindfulness.

Lekker in je vel bevat ervaringsverhalen van mensen met een huidaandoening zoals psoriasis, eczeem, huidkanker, netelroos, acne en vitiligo. Met achtergrondverhalen delen experts uit onder meer de wetenschap, huidzorg en mindfulness hun visie, ervaring en tips.

Misschien heb je ervaren hoe sterk je huid op stress en zorgen reageert?

Of heb je de wens om lekkerder in je vel zitten? Je kunt praktisch aan de slag met het programma Huidfulness dat je in zes weken leert bewuster in het leven te staan met meer balans, aandacht en ontspanning.

De zorg voor de huid is Jantine van ’t Klooster met de paplepel ingegoten want zowel haar moeder als oma waren schoonheidsspecialist. Ze heeft als huidtherapeut tientallen jaren met huidpatiënten gewerkt en is docent huidtherapie geweest.

‘Vooral de mentale veerkracht in je hoofd is in feite de rode draad voor de gezondheid van je huid.’ – Marcelline Goyen, huidtherapeut

‘Stress en huidaandoeningen zijn geen vrienden.’ – Patrick Kemperman, dermatoloog

‘De huid vormt een grens tussen mij en de ander. De huid – vooral van het gezicht – vertelt je levensverhaal.’ – Liesbeth Woertman, hoogleraar psychologie

Jantine van ’t Klooster is huidtherapeut, sinds haar opleiding aan het Radboudumc Centrum voor Mindfulness geeft ze workshops en trainingen op het gebied van de huid(zorg) en mindfulness.

Meer lezen over de relatie tussen de psyche en je lichaam?