Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Auteur

Vlinder

Vlinder (pseudoniem) is 50 jaar, getrouwd en moeder. Na een jarenlange strijd zowel in als mét de psychiatrie heeft ze een bestaan opgebouwd en heeft ze leren omgaan met het leven.

Een andere, holistische visie is niet zo vreemd – over lichaamsgerichte therapie

Vlinder - holistische visie

Vlinder vertelt over haar positieve ervaringen met lichaamsgerichte therapie en in het bijzonder met energetische massages en Body Mind Release. “Ik heb vele ‘Aha’ momenten mogen ervaren op de massagetafel. Heldere inzichten en ook heerlijke ontspanning”.

Ik ben met vele methodes in aanraking gekomen sinds het slecht begon te gaan met mij. In eerste instantie natuurlijk de reguliere hulpverlening, in mijn jeugd was dat het Riagg. In de diverse opnames en dagbehandelingen kwam ook veel aan aanbod voorbij. Maar, zoals ik nu weet, is dit vaak gericht op symptoombestrijding. Plus ook een beetje ‘mosterd-na-de-maaltijd… zelfzorg is iets wat ons niet voldoende geleerd wordt, waardoor je  al gauw uit het oog verliest wat je als individu nu werkelijk nodig bent.

Nu weet ik wel beter!!!

Onze dochter leer ik ook zelfzorg aan, niet voorbij gaan aan je eigen behoeftes, maar ook simpelweg  voorkómen dat je zorg nodig bent. We kennen allemaal wel hoe voeding kan helpen en hoe helend de buitenlucht kan zijn, maar er is zoveel aan zelfzorg mogelijk!!

Eenmaal uit de reguliere hulpverlening liep ik ook nog geregeld tegen dingen op, ik had immers nooit geleerd te dealen met de issues waardoor ik in het verleden zo verdwaald was geraakt… acupunctuurhaptonomie, diverse methodes voor homeopathie. Van alles heb ik geprobeerd en gedaan, dit hielp bij mij slechts tijdelijk. Via mijn yogadocent (zelfzorg!!!) kwam ik bij een bijzondere massagevorm.

Holistische massages en energetische massage

Beide gericht om de (onzichtbare) energiestroom weer op gang te brengen, verharde spieren en gebieden weer te verlichten en te verzachten,  contact krijgen met je lichaam, in het nu te zijn. Heerlijk om gewoon even te ondergaan, puur voor ontspanning maar ook geweldig helend als je trauma’s aan het verwerken bent, een moeilijke periode doormaakt of welke andere reden dan ook. Ik heb vele ‘Aha’ momenten mogen ervaren op de massagetafel. Heldere inzichten en ook heerlijke ontspanning.

Wat mij verder ook erg goed heeft geholpen, en nog doet, want je bent immers nooit uitgeleerd in het leven,  en vaak zie je samen meer dan in je eentje, is BMR.

Body Mind Release is echt de toekomst als je het mij vraagt

Zonder verhaal, zonder diagnoses,  zonder omweg, kun je via deze methode heel goed achter komen wat je nu echt plaagt. We hebben als mens immers allemaal overtuigingen die waarheden zijn geworden,  en deze waarheden gaan een eigen leven leiden en vaak zodanig dat het je belemmert om verder te groeien. Als je natuurlijke groei stagneert doordat er iets in de weg zit, krijg je er last van. Dit kan zich uiten in lichamelijke ongemakken, vermoeidheid, depressie en allerlei negatieve emoties die de kop opsteken.

Je pelt laagje voor laagje allerlei overtuigingen  gedachtes, emoties af, tot je weer bij je eigen kern uitkomt, en je bouwt weer op met positieve gevoelens,  gedachten.  Je zuivert jezelf als het ware van alles wat je in het leven opbouwt maar wat niet meer helpend is. Hoe cool is dat!! Het is een traject van ongeveer 6 weken,  wekelijks kom je bij je therapeut en dagelijks ga je 2x aan de slag met de oefeningen. Het heeft mij zo enorm veel gebracht,  echt ongelofelijk. Toekomstige psychologie als je het mij vraagt,  en het zal heel veel leed besparen,  maar ook oeverloze jaren van GGZ verminderen als artsen, psychiaters, psychologen zullen besluiten te gaan samenwerken met deze vorm van therapie.

Echt de moeite waard om dit door te lezen en wie weet er zelf iets mee te gaan doen. Ik kan het echt van harte en met mijn hart aanbevelen!

De link van een landelijke site van energetische masseurs:  https://holosacademie.nl/
Meer informatie over de BMR methode.

Reacties

2 reacties op “Een andere, holistische visie is niet zo vreemd – over lichaamsgerichte therapie”

  1. Pien

    Prachtig geschreven en erg inspirerend Vlinder, ik hoop ook dat deze vormen van therapie een vlucht gaan nemen.

    1. Vlinder

      Dankjewel Pien 🤗🤗

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *