Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Hoe kun je iemand met een psychose helpen? Dit zijn enkele vragen die Anja Lemmen beantwoord in haar boek 'Psychose in kleur'.

Auteur:

Anja Lemmen

Uitgever:

Uitgeverij Boekscout

Verschijningsdatum:

25-09-2020

Psychose in kleur – Anja Lemmen

Hoe herken je een psychose? Wat is het? Hoe kun je iemand met een psychose helpen? Dit zijn enkele vragen die Anja Lemmen beantwoord in haar nieuw boek ‘Psychose in kleur’. Het boek geeft uitleg, tips en een ruggensteun voor mensen met een psychose, maar ook voor de mensen om hen heen.

Psychose in kleur geeft heldere, nuchtere informatie over de aandoening Psychose

Het boek geeft uitleg, tips en ruggensteun over hoe familie, omgeving en jijzelf op een prettige manier met psychosegevoeligheid om kunt gaan. Hoe werk je aan je herstel en hoe kun je de symptomen herkennen en je psychose de baas worden. Dit staat helder en stapsgewijs beschreven in Psychose in kleur.

Ook lees je hoe je als familielid tot steun kunt zijn zonder daarbij zelf kopje onder te gaan. Misverstanden over de aandoening worden ontrafeld en stigma’s maakt de auteur bespreekbaar. Welke instanties je verder kunnen helpen wordt beschreven en ook hoe je kinderen kunt helpen sterk te staan wanneer een psychose storm voorbij komt waaien. Dit alles wordt ondersteund door humoristische illustraties.

Anja Lemmen is ervaringsdeskundige op het gebied van psychosen

Zij heeft een moeder die psychosegevoelig is en door erfelijke aanleg kreeg zij zelf in 2010 een psychose en werd hiervoor opgenomen en herstelde weer.

Anja sloot de Koninklijke Academie van Beeldende kunsten af in Den Haag in 1992 en rondde haar HBO studie SPH Social Work af in 1999. Met deze opleiding, kennis en ervaring die zij in de loop der jaren opdeed, wilde zij een boek schrijven en illustreren om mensen te helpen die op de een of andere manier te maken hebben met psychosegevoeligheid. Ook wil de auteur stigma’s bespreekbaar maken en met het boek Psychose in kleur inclusie en gelijke behandeling van mensen met psychosegevoeligheid bevorderen.


Anja Lemmen (1967)

Meer lezen over dit onderwerp?

Heb je een vraag?

Onze experts beantwoorden jouw vraag in het online Spreekuur van PsychoseNet. Gratis en anoniem.