Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Boek - Vleugels, José Hoekstra

Auteur:

José Hoekstra

Uitgever:

Boekscout

Verschijningsdatum:

14 oktober 2022

Vleugels – José Hoekstra

Het boek Vleugels is een toegankelijk geschreven ervaringsverhaal in korte thematische hoofdstukken. In het boek neemt José Hoekstra je mee in haar ervaringen met psychose en spiritualiteit. Tijdens de psychosen kwamen er aanwijzingen. Namelijk dat juist het contact met de spirituele wereld haar op weg hielp naar heling en herstel.

Het uitzoeken en rubriceren van haar ervaringen (herinneringen aan vorige levens, herbeleving van trauma, wanen) bleek inzicht en begrip op te leveren. Door niet haar weg als ‘de waarheid’ neer te zetten en ook door vraagtekens te blijven zetten bij haar interpretaties van wat ze meemaakte, maakt ze het de lezer makkelijk om haar verhaal te lezen. En om tegelijkertijd ruimte te voelen voor de ervaring van ieder ander mens met psychosen.

“Vleugels is een klein boekje geworden dat mijn verhaal vertelt over menswording, over mijn relatie met psychose en spiritualiteit. Een boekje dat de bedoeling heeft openheid te creëren. Natuurlijk in de hoop dat meer mensen met hun ervaringen naar buiten durven te komen.” – José Hoekstra