Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Leven met DIS in coronatijd – een beetje gek, we zijn ook met z’n 11en!

DIS in coronatijd - Shima - we zijn met zijn elven.

Shima leeft samen met 11 delen. Dan kan het best lastig zijn soms om een besluit te nemen. Bijvoorbeeld over vaccinatie. Ze vertelt in dit blog over haar afwegingen, over rekening houden met je delen. Over leven met DIS in coronatijd.

De verlaten testen voor toegang-locatie confronteert mij ermee dat ik tot de minderheid van 1.8 miljoen ongevaccineerden hoor. Nu ben ik wel gewend om een afwijkende mening dan mainstream te hebben of mezelf buiten de samenleving te plaatsen, maar dit maakt toch dat ik opnieuw de vraag moet beantwoorden wat ik hier vandaag doe.

Voordat ik naar binnen stap, stel ik mij voor dat de mevrouw achter de balie zich afvraagt waarom ik nog niet gevaccineerd ben

Het lijkt voor mij vanzelfsprekend, maar het uitleggen is een tweede. De woorden van mijn psychiater komen in mij op: “natuurlijk begrijp ik helemaal dat je dat niet doet, er is in het verleden al zo vaak aan jouw lijf gezeten, dat jij kritisch bent geworden”. Ik weet dat het klopt en dat hij het niet heeft over de periode dat ik vrijwillig sondevoeding van hem kreeg, maar ik heb toch niet helemaal het gevoel dat hij het over mij heeft.

Dat komt omdat ik samen leef met 11 delen

Kritische, angstige, verwarde, boze maar ook speelse en sterkere delen.

In mijn ‘systeem’ van delen heb ik nog geen overtuigend of eensluidend antwoord gevonden op de vraag of ik mijn lichaam zou aanbieden voor die prik. Nu is dat ook lastig met zoveel persoonlijkheidsdelen, maar inmiddels heb ik wel geleerd dat een beslissing nemen zonder onderlinge afstemming, mijn mentale en emotionele gezondheid in elk geval geen goed doet. Hier waakt Criticaster voor, een sterk volwassen deel dat o.a. in staat is om te werken.

Dus stel ik graag de wedervraag bij belangstellende vrienden en collega’s, die -ondanks dat ze veelal hoogopgeleid zijn, meestal weinig beeld hebben bij de ingrediënten van het gekregen vaccin

Ik haal nog een keer diep adem, check of ik alle delen bij me heb en stap de testlocatie binnen. Een staafje door mijn neus krijgen is dan wel weer een vertrouwde handeling, dankzij, ja, de sondevoeding!


Shima (pseudoniem)

Meer lezen over dissociatie en trauma?

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *