Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Hele lieve vriendin – een dag uit het leven vanuit een instelling

leven vanuit een instelling: Een hele lieve vriendin - Gerard

Mooie blog over leven vanuit een instelling. Gerard is al lange tijd opgenomen en vertelt ons iets over zijn dagelijks leven. “Wat ik van mijn moeder heb geleerd: van je man profiteren en jenever zuipen. Wat ik van mijn vader heb geleerd: Van ’s morgens acht tot ’s avonds zes van huis blijven”.

Nu woon ik in Ermelo, Veldwijk. Het Is hier mooi en de omgeving is ook mooi. In het begin fietste ik veel om de omgeving te verkennen, maar dat doe ik nu nauwelijks meer. Er staan veel oude gebouwen hier op het ziekenhuisterrein en velen daarvan zijn monument of staan op instorten, de rest wordt bewoond, is voor de directie of wordt voor recreatie doeleinden gebruikt. Aan de andere kant van het spoor is ook een stuk terrein van Veldwijk, maar de gebouwen daarvan staan leeg en worden binnenkort omgebouwd tot bejaardenwoningen.

Ten zuiden van Veldwijk ligt de woonwijk ´de Maat’

Erg leuk aan die wijk is, dat er huizen van verschillend budget gewoon door elkaar staan. Vannacht heb ik niet geslapen. Om half vijf heb ik saldo gechekt bij de geldautomaat van de Rabobank. Er stond achttien Euro op mijn betaalrekening. Ik weet nog niet wat ik ermee ga doen. Onderweg kwam ik een surveillance wagen van de politie tegen, maar ze hielden mij niet staande. Op de terugweg heb ik een brood mee genomen van achter bij de Aldi en er thuis vier sneetjes met hagelslag mee gesmeerd en met een kopje oploskoffie erbij opgedronken. Ik heb nog even bij de websites van de warenhuizen hier in Ermelo gekeken of zij iets leuks hadden voor achttien Euro, maar ik heb niets kunnen vinden. Wat ik van mijn moeder heb geleerd: van je man profiteren en jenever zuipen. Wat ik van mijn vader heb geleerd: Van ’s morgens acht tot ’s avonds zes van huis blijven.


Gerard is nu al vijftien en drie jaar opgenomen.  Hij had in de eerste periode een hele lieve vriendin.

Meer lezen over  het leven in een instelling?

Reacties

Eén reactie op “Hele lieve vriendin – een dag uit het leven vanuit een instelling”

  1. May-May

    Ha Gerard,
    Bedankt voor het delen van een stukje uit jouw leven. Het klinkt alsof je het erg naar je zin hebt in Ermelo, wat fijn! Ook lijkt het alsof je ouders je misschien niet die zorg konden geven die je nodig had. Ik ben zelf ook moeder, en het raakt me wat je schrijft. Ik denk dat elke ouder heel erg veel van zijn/haar kind houdt. Ik wens je liefs en alle goeds,
    May-May

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *