Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Leestijd < 1

Herstelverhaal van Ewout Kattouw – ervaringsdeskundige medicatie afbouw

Video Ewout Kattouw

Ewout Kattouw is gediplomeerd ervaringsdeskundige. Ewout is bezig om een documentaire te maken over de psychiatrie. In dit interview vertelt hij zijn verhaal en vertelt hij over de documentaire die hij wil maken en waar deze dan over moet gaan.

Ewout is ook bezig een boek te schrijven over de psychiatrie. Voor zijn boek heeft hij al meerdere deskundigen geïnterviewd, waaronder Jim van Os, Dick Bijl, Peter Groot, Paul Verhaeghe, Philippe Delespaul en anderen.

Het doel van dit interview is middels crowdfunding voldoende donaties binnen te haken om de documentaire te financieren. Ewout: “Hoe meer mensen het interview zien des te groter is de kans dat we de documentaire ook daadwerkelijk kunnen gaan maken“.


Ewout Kattouw, ervaringsdeskundige, schrijver en spreker

Reacties

3 reacties op “Herstelverhaal van Ewout Kattouw – ervaringsdeskundige medicatie afbouw”

 1. darko

  Ewout,jou verhaal is zo belangrijk en ook glas helder!!!

 2. P. S.

  Het verhaal van Ewout Kattouw is bijna identiek met mijn verhaal en ongelooflijk dat “de hulp” die wordt geboden vanuit de GGZ, eigenlijk geen hulp is maar je juist gevangen houdt in miserie.

  Net zoals Ewout heb ik ook geen rode cent en woon ik ook in een sociale huurwoning maar heb toch geld overgemaakt omdat zijn verhaal en de werkwijze in de psychiatrie verteld moet worden aan het volk en dat psychofarmaca enkel in zeer ernstige gevallen moet worden voorgeschreven en niet moet worden voorgeschreven als onderhoudstherapie.

  Ik ben sinds een paar maanden ook af van de psychofarmaca en geleidelijk gaat het beter en elke dag ben ik verbaasd dat ik kan lachen of mij blij kan voelen.

  Ewout, succes met het maken van de documentaire.

 3. Hanneke Schut

  Heel mooi. Hoe meer mensen vertellen, hoe meer we te weten komen over de psyche.. Tien jaar geleden heb in het diepste dal gezeten, wat je je maar bedenken kunt.. Gelukkig ben ik er weer uit, maar je weet niet hoe. Ik slik nog steeds antidepressiva, omdat ik bang ben om daar ooit weer in terecht te komen. Succes en ik hoop dat het slaagt.. Vriendelijke groeten… Hanneke Schut

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *