Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Auteur

Marco de Winter

Marco de Winter (4 januari 1981, geboren te Terneuzen) leeft ondertussen al bijna 8 jaar op een woonlocatie van Zeeuws Gronden! Vroeger dacht hij: dat is niets dat dagbesteding. Nu is hij allround kunstenaar! Dat hij deze mogelijkheid heeft gekregen vindt hij fantastisch!

Medicijnen die echt aanslaan – “Ik leefde in de donkerte”

blog-medicijnen die echt aanslaan

Mac Rammeo is enthousiast: Medicijnen die echt aanslaan. Een nieuw gezichtspunt? Van hem mag er nog meer bij! Of vragenderwijs: Mag het nog wat meer? Meer medicijnen die aanslaan? “Ik leefde in de donkerte.”

Ik leefde in de donkerte! Mijn kiezelpad van problemen. Dit stond in mijn vorige blog. Het ging over de donkere kant van de maan, mijn duistere gedachten en met name mijn Clozapine meen ik. Clozapine was het enige dat ik kon slikken met mijn diagnose. De andere medicatie werkte niet. Ik kon er niet tegen.

Tot dit jaar

Ik ben sinds kort weer terug op het oude niveau waar ik op m’n 31ste gebleven was. ‘Jes’ denk ik een beetje maar wil ook de afgelopen tien jaar geen zwart gat noemen maar een zwaar herstel. Nu ben ik 41 en ik kan mij tot de betere medicatie wenden. Ik slik wel minder heftige medicatie dan Risperdal van vroeger. Maar de Cariprazine die ik  nu gebruik werkt voor mij erg creatief in de geest. En dit komt mij goed uit.

Mag het nog wat meer? Cariprazine is een erg nieuw medicijn, dat heb ik nu echt eens verdiend! ‘Volwassen zijn Marco!’ ‘Braaf zijn Marco!’ Dat was wat ik te horen kreeg! Dat vind ik nu ook okay, mij als een volwassen persoon gedragen! Want een echte BadBoys wil ik nooit meer zijn! Het liep op de Margarethaweg op tot krankzinnige toestanden! Toch, als je de leidraad blijft oppakken en je blijft geloven in de feiten die je de realiteit geven, dan komt de gezondheid automatisch ook goed!

Ik kom uit een fatsoenlijk en sociaal gezin

Zij vinden het niet leuk en ik moet mij dus goed gedragen. En… wat ik terugkrijg erdoor? Ja ja, mijn creativiteit en uiteindelijk betere pillen die mijn leven gemakkelijker maken! Dit speelde altijd in mijn gedachten en daar ben ik ook in getraind door jarenlange ervaring met schizofrenie! Clozapine is nu een groot stuk teruggebracht! En nu na jarenlange strijd om de waarheid via Clozapine heb ik a) iets verdiend en b) heb ik bewezen dat ik het waard ben! Dat ervaar ik, voel ik en zeg ik. Het helpt en het slaat aan.

Okay, pillen van de psychiater!

Wat ik vind:  Mensen die psychiaters aanvallen en met name de begeleiding is eigenlijk erg klote voor hen die hun best doen voor ons. Met ‘ons’ bedoel ik ons als cliënten! Je problemen worden niet opgelost door iemand pijn te doen. Helaas gebeurt dit nog steeds in Nederland.

Ik heb ook een psychose gehad, maar zal nooit een hulpverlener of een ander mens iets aandoen

Misschien ben ik meer tevreden dan anderen. Is dit omdat ik geld heb? Een vermogende man? Of omdat ik gewoon een van de beteren ben? Of heb ik niet door hoe dingen zijn? Misschien ben ik wat te slap geweest tegen de psychiaters en begeleiders. Dit vraag ik mijzelf wel eens af! Dat voel ik nu want de pillen slaan aan en dit had ik eigenlijk wel eerder gewild! Basta, beetje kwaad weer. Dit ga ik ook nog verhalen bij hun? Niet boos hoor! Maar wel zoiets dat ik mij beter voel tegenwoordig ondanks dat ik met de Clozapine ook goed overweg kon.

Ik merkte met Clozapine bijvoorbeeld dat ik rationeler was in schrijven

Ik merkte dat ik veel sportte en dagbesteding deed. Ook was mijn kijk op alles iets beter maar de cariprazine geeft mij voor nu de beste remedie. Cariprazine is nog een heel nieuw middel en ik ben er erg content mee. Het bestaat sinds november 2021 en ik slik het sinds juni 2022! Cariprazine is een goedgekeurd medicijn. De relatie is nog pril met dit medicijn maar het voelt nu na 4 weken al erg goed. Ik ben er blij mee en zit nu nog te kijken waar het beter kan! Het is dus niet de allerbeste cliënt proberen te zijn, maar willen zijn. Ze willen mij hier graag houden!

Mijn visies zijn 100% duidelijk voor mensen!

Bijvoorbeeld in m’n muziek. De beste betekent weliswaar niet veel maar het gaat om de duidelijkheid dat mijn ‘visie’ de beste ‘kan’ zijn. Zo heb ik een visie dat psychiatrie beter is dan ongeschoold werk! Ik ben er eentje die het omhelsde en met een IBS hier in de psychiatrie terecht ben gekomen onder een verplichte opname! Twee zelfs en zo draag ik toch mijn steentje bij aan de psychiatrie. Zoals gezegd ze willen mij hier graag houden!

YouTube player
Kijk eens op mijn website. Kijk naar mijn beelden en foto’s.

Ik maak super goede muziek en breng het lekker boos ook!

Het enerveert je en het is soms erg moeilijk maar geloof erin en leg je vertrouwen erin! Het kan je helpen (soms belemmeren) maar het is zo goed. Ik heb er jarenlang over gedaan om teksten te schrijven die je laten meemaken wat schizofrenie is. En ik bedoel niet de sentimentele tussen stukjes maar de harde waarheid.

Hoe je soms zo diep vallen kan. Hoe je soms de diepte denkt te raken en dat dit bijna realiteit is. Ik bedoel ook niet de harde en luide stemmen en het gekraak dat ik maak. Want daar zitten juist van die prettige vertrouwelijke teksten achter die ik samen met psychiaters en psychologen en mede cliënten gemaakt heb. Ik heb ze om advies gevraagd. Dit bracht uiteindelijk de teksten en de realiteit. En (dus) de uiteindelijke resultaten!

Fotocredits: Gabber Marc de Pooter

Behoefte aan een luisterend oor?

Wil je je verhaal kwijt? Onze PsychoseNet chatprofessionals staan voor je klaar.

Verder lezen over goede zorg en GGZ?

Onderstaande boeken zijn geschreven door hoogleraar Jim van Os. In deze eerlijke boeken lees je meer over psychose, trauma, de nieuwe GGZ, herstel en veel meer.

Reacties

Eén reactie op “Medicijnen die echt aanslaan – “Ik leefde in de donkerte””

  1. Peter Pijls

    Mac Romeo is wel erg stuiterend enthousiast over de zegenrijke tabletjes van de farmaceutische industrie. Wordt hij soms een beetje gesponsord door Big Farma, net als al die prominente psychiaters wereldwijd (en die uiteraard toch waardenvrije wetenschap bedrijven)? Waarom schrijft Mac Romeo trouwens onder pseudoniem? Zou hij iets te verbergen hebben?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *