Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Samen naar een betere wereld – niet ziek maar spiritueel

Daniel - niet ziek maar spiritueel: "Niet ik maar de wereld".

Daniel vertelt hoe hij door de jaren heen anders naar zijn kwetsbaarheid is gaan kijken. Niet ziek maar spiritueel: Niet langer ziet hij het als een ziekte, maar als een spiritueel ontwaken. “Ik ben helemaal niet ziek.. ik zie juist iets wat anderen nog niet zien!”

Woensdagavond, ik kijk in mijn mailbox en zie de nieuwsbrief van Psychosenet. Ik zie verschillende blogs voorbij komen en klik er wat aan. De energie is me bekend, ik kom altijd in een gevoel van herkenning en zie dat ik me zoals vaker identificeer met de stelling, ik ben psychisch gevoelig of kwetsbaar. Dat is altijd hoe ik mezelf ook heb gezien maar ineens voelt het niet passend. Ik verwonder me over het inzicht dat tot me komt. Een inzicht wat eigenlijk al veel langer bekend is bij me maar zoals vaker met inzichten landt het nu echt in me. Ik ben helemaal niet ziek.. ik zie juist iets wat anderen nog niet zien! Het is de wereld die in een psychose zit.. en daar moeten we samen uit zien te komen.

Mijn verhaal is zoals dat van iedereen uniek

Ik leefde als een gemiddelde jongen bij ons in het dorp en deed gewoon overal aan mee zoals dat in ons dorp beaamd werd. Doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg. Veel ouwehoeren over alle dingen die iedereen deed en iedereen had meer dan genoeg dingen om over te praten. Dingen die anders moesten. Gedrag wat af te keuren viel, en wanneer iemand niet zoals de rest deed, was hij of zij apart. Niet wetende dat ikzelf een van die apartelingen was maar mezelf aanpaste om goedgekeurd te worden. Daar was ik een ster in, aanpassen.. iets wat in de pubertijd ineens erg veel moeilijkheden opleverde. Drank en drugs waren mijn zelfmedicatie om met mijn onzekerheden om te gaan. Want hoe om te gaan met gevoel was me niet bekend. Wegdrukken en ontkennen in mezelf. Mezelf goed praten in mijn hoofd om maar niet het gevoel aan te hoeven gaan. Technieken die me steeds moeilijker afgingen maar ik wist niet beter.. Uiteindelijk kreeg ik op mijn 28ste een ontwaking. Mijn zielsdeel kwam door mijn menselijke geest heen en begon me van alles te leren over spiritualiteit en de zin van het leven. Wat we hier aan het doen zijn, wat ikzelf was en vooral, het pad van de liefde in en voor mezelf. Ik had een missie werd me duidelijk.

Het ontwaken van de ziel was euforisch..

maar al snel kwam mijn schaduwkant naar voren en begon ik me steeds slechter te voelen en uit balans. Het was wat ze noemen, the dark night of the soul. Een groot onderdeel van waarom ik hier ben was begonnen.

Om de schaduw in het licht te zetten moest ik door hele moeilijke stukken in mezelf heen. Stukken die mijn zielsdeel bij zich droeg en via het leven getransformeert konden worden. Ik wist destijds echt helemaal niets van bewustwording en zielstransformatie. Ik dacht dat ik letterlijk gek was geworden.

Mijn omgeving en familie kon er ook weinig mee

Wat alles nog moeilijker maakte en mijn overtuiging bevestigde, ik ben dus gek.. tijdens opnames en met behulp van medicatie kwam ik weer in de bekende wereld en hielden de verhalen in mijn hoofd op te overheersen. Ik kon weer functioneren maar had iets ervaren wat zich niet meer liet wegdrukken. Ik was volgens de psychiater schizofreen, want delen van mijn overtuigingen bleven voor mij realiteit en daardoor kon ik niet meer stoppen met mijn medicatie. Mijn identificatie met mijn diagnose was geboren.

Sindsdien ben ik enorm bezig geweest met ontdekken

Ontdekken wat er nou met mij aan de hand was en vooral, hoe ik daar mee om moest gaan. Moeilijke en depressieve gevoelens bleven maar aanwezig en ik moest en zou een oplossing zien te vinden om een prettig leven te kunnen hebben. Na jaren van boeken lezen, spirituele leraren te hebben gevolgd en vooral werken aan mezelf ben ik tot de conclusie gekomen dat niet alleen ik maar de wereld in een psychose zit. De werkelijkheid is namelijk dat we van nature liefdevolle wezens zijn. We zijn niet alleen mens, nee, we zijn meerdimensionale zielen die een menservaring hebben aangenomen en daarmee delen van onszelf dus transformeren.

De missie waar ik het eerder over had bestaat uit meerdere aspecten

Het draait om het transformeren van delen in onszelf, maar ook van hoe de wereld nu is. Veel dingen die ik had aangenomen van kinds af aan blijken dus niet te kloppen. De hele maatschappij en het grootste deel van alle mensen zijn opgevoed (geprogrammeerd) om op een bepaalde manier te functioneren. Al deze patronen belemmeren ons om vrij te zijn. Dat is de staat waar nu nog erg veel mensen in rondlopen. Onwetend hiervan en zelfs tot de tand verdedigend.. want tegen je aangeleerde natuur in gaan voelt onnatuurlijk..

Naar mijn mening zitten we met zijn allen in een bewustzijnsverruiming

De maatschappij is aan het wakker worden en we gaan een collectieve dark night of the soul tegemoet. Iedereen zal zijn steentje bijdragen en naar binnen moeten gaan zoals velen van ons dat al eerder gedaan hebben en nog steeds aan het doen zijn.

Laten we vooral met begrip en respect proberen om te gaan met elkaar zodat niemand nog langer psychisch kwetsbaar of gevoelig zal hoeven rondlopen.. want iedereen is goed en mooi zoals hij of zij is. En waardevol op zijn of haar eigen unieke manier.❤


Daniel Ramos van Vlaanderen komt  uit Volendam. Hij is op 6 april 1975 geboren en heeft sinds zijn 28e de diagnose schizofrenie.

Meer lezen of luisteren over het kritische debat rondom de diagnose ‘schizofrenie’?

Reacties

2 reacties op “Samen naar een betere wereld – niet ziek maar spiritueel”

 1. Lotuslicht

  Hoi Daniel,
  Je verwoord in dit stuk hoe ik er ook over denk en voel. Ik ben al jaren bezig dit gedachtengoed een plek te geven in mijn leven en ook in mijn schrijven. Laat je niet ontmoedigen, je ziet het goed!! De wereld is in een ontwakingsproces en in bewustzijnsverruiming , komt uit de gezamenlijke psychose. Die tijd is nu van The Great Awakening. Iedereen gaat op eigen tempo. Maar er zijn al jaren voorlopers, vaak de zwarte schapen, de misfits die het eerder zien en uitwerken. Soms uit zich dat in depressie of psychosegevoeligheid voor duidelijk wordt waar het om draait. Je bent niet alleen, er zijn velen met jou! Super dat je dit beschrijft. De functie van psychisch ontregeld raken is dan ook niets anders dan je weer thuis naar jezelf brengen in mijn ogen. Je ware zelf!! Dat wil zeggen, uit de illusies gestapt en met wakkere ogen en hart opnieuw de wereld in. Zien dat velen nog in die illusoire wereld zijn, die programmeringen en conditioneringen is dan wat er gebeurt. Zelf kiezen voor waarheid en liefde kan pijn doen door het oude los te laten, maar het nieuwe brengt helderheid, licht en de liefde van het ware hart! Super dat je dit met ons deelt. Liefs Jose/Lotuslicht

  1. Daniel Ramos van Vlaanderen

   Lotuslicht,
   Wat fijn om je reactie te lezen en dank voor de mooie woorden. Het doet me goed om te zien dat waar we gezamelijk mee bezig zijn duidelijker begint te worden. Het steunt me enorm om te horen dat er begrip is over wat ik schrijf. Ik ben met een carriere switch bezig om mensen bij te gaan staan als hulpverlener in de psychiatrie in de vorm van ervarings deskundige. Misschien is het leuk om elkaar op de hoogte te houden van waar we mee bezig zijn. Mocht dat zo zijn dan kunnen we misschien via de redactie email adressen uitwisselen. Maar als hier geen behoefte voor is is dat natuurlijk ook helemaal prima.😁
   In elk geval, nogmaals dank voor je reactie en succes met jouw proces.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *