Veel gezochte termen

Psychosenet Nieuws

Psycho-educatie voor naasten van psychosegevoelige jongvolwassenen

Logo Kenniscentrum Phrenos

Voor het project Psycho-educatie voor naasten van mensen met een vroege psychose is kenniscentrum Phrenos a. op zoek naar mensen voor een focusgroep van jongvolwassenen en naasten én b. naar mensen voor een focusgroep van hulpverleners.

Vragen die aan bod komen zijn o.a.: ‘wat moet er aan bod komen? Op welke manier wil je daarover in gesprek? Wat voor materiaal zou je willen krijgen?

Wat is voor jou het best mogelijke resultaat van psycho-educatie?

Het krijgen van een vroege psychose is niet alleen voor jongvolwassenen zelf maar ook voor hun naasten (ouders, partners, kinderen, vrienden, overige familie) een ingrijpende ervaring. Het is belangrijk om met jongvolwassenen en hun naasten goed in gesprek te blijven en goede informatie uit te wisselen. Dit gebeurt onder andere door middel van psycho-educatie.

Binnen dit tweejarige project (2022-2023) ontwikkelen we een passende destigmatiserende psycho-educatie module

Die aansluit bij de specifieke thema’s en behoefte van deze doelgroep ter bevordering van het herstel van (jonge) mensen met een vroege psychose en van het netwerk.

  • De focusgroep voor jongvolwassenen en naasten vindt plaats op dinsdag 8 november van 13.00 tot 15.30 uur.
  • De focusgroep voor hulpverleners vindt plaats op donderdag 10 november van 09.30 tot 11.30 uur.

Interesse?

Klik dan op deze link voor meer informatie en om je aan te melden.


Kenniscentrum Phrenos beoogt het persoonlijk herstel en de maatschappelijke participatie van mensen met psychotische of andere ernstige en langdurige aandoeningen te bevorderen. Phrenos doet dat door kennis te delen en te ontwikkelen.

Meer lezen over psycho-educatie?