Veel gezochte termen

Psychosenet Nieuws

Wie wil vriend of donateur van de Stichting PILL worden?

Actueel - Stichting PILL

Stichting PILL vindt dat er te snel, te veel en/of te langdurig psychofarmaca worden voorgeschreven, wat grote risico’s met zich meebrengt.

Daarom bevordert PILL een verantwoord gebruik van psychofarmaca vanuit een breed perspectief. We doen dit door een actief platform te bieden waarbij we alle vormen van kennis (academisch, klinisch, gebruikerservaring) bundelen en diverse activiteiten ontwikkelen om de positie van de hulpvrager te versterken. De kloof die in de praktijk gaapt tussen deze verschillende kennisbronnen hopen we daarmee te dichten.

Wij hechten aan samen en goed geïnformeerd beslissen. Informed consent betekent concreet dat zowel de hulpverlener als de hulpvrager op de hoogte zijn van de werking, bijwerkingen en de korte- en langetermijneffecten van psychofarmaca. Dat ze kennis hebben over het afbouwen ervan en de ontwenning en weten welke alternatieven eerst moeten worden overwogen.

Hoe kun je helpen?

Wil jij ‘Vriend van de Stichting Pill’ worden en ons doel structureel een warm hart toedragen? Je steun kunnen we goed gebruiken. Als je nu ‘vriend’ wordt, ontvang je bij keuze voor een jaarlijks bedrag van €100 of meer per jaar een welkomst cadeau: het boek ‘Antidepressiva en depressie’ van Dick Bijl. We heten je graag welkom!

Als ‘Vriend van de Stichting Pill’ word je periodiek op de hoogte gehouden van onze activiteiten, word je uitgenodigd voor een jaarlijkse bijeenkomst met het bestuur en andere ‘vrienden’ plus krijg je korting op evenementen en activiteiten (bijv. een symposium, (na)scholing, etc.).

Je kunt jaarlijks als bedrag storten: €25, €50, €75, €100 of €250. Bij hogere bedragen nemen we graag contact op vanuit het bestuur. Wil je wel helpen, alleen niet met een vast bedrag per jaar? Dan kun je vanaf €10 al eenvoudig een donatie doen via onze website.

Als kersverse stichting kunnen we je steun goed gebruiken: alvast dank daarvoor!


Stichting PILL vindt dat er te snel, te veel en/of te langdurig psychofarmaca worden voorgeschreven.

Doneren aan PsychoseNet kan natuurlijk ook. Via deze pagina kun je Stichting PsychoseNet steunen.

Meer lezen over medicatie?