Main content

Vraag

Dag,

Ik heb na mijn psychose last van dezelfde klachten als de klachten (bijwerkingen) als gevolg van het gebruik van mijn medicatie.

Heb ik nu te weinig dopamine in mijn hersenen? Wat kan ik hieraan doen?

Dank!

Antwoord

Beste J.,

Bedankt voor je vraag. Dit zijn veelvoorkomende bijwerkingen inderdaad. Wat dit concreet met dopamine te maken heeft weet ik niet. Wel weet ik dat de naweeën van de psychose, samen met de medicatie, ervoor kunnen zorgen dat je inderdaad lager in je energie kan zitten. Je kan deze gevolgen met je behandelaar bespreken om te kijken of er wellicht wat kan worden aangepast omtrent je medicatie.

Acceptatie van wat er is, waar je nu in zit, en hoe je dit alles ervaart, is ook een belangrijke factor om je uiteindelijk beter te voelen. En nieuwsgierig te zijn naar wat je psychose je zou kunnen vertellen, wat wil deze periode je duidelijk maken? Wat voor lessen zijn eruit te halen? Vaak is de psychose een soort metafoor, voor iets onderliggends, waar betekenis in kan zitten. Maar de vraag is: hoe vertaal je de zogeheten waanzin naar wijsheid en hoe maak je het kleiner?

Mocht je nog meer willen weten, voel je vrij om me te contacten!

Warme groet,

Tim Knoote
Ervaringsdeskundige


Logo biografie Tim Knoote

Tim Knoote is afgestudeerd als gezondheidszorgtechnoloog. Tim maakte drie psychosen door en is bij Howie the Harp opgeleid tot ervaringsdeskundige.

Meer informatie over psychose:

Meer informatie over medicatie:

Deze vraag is gesteld door een man in de leeftijdscategorie 35-50
Beantwoord door: Tim Knoote op 3 januari 2022
  • Deel deze pagina: