Main content

Vraag

Ivm prikkelgevoeligheid, hoogfunctionerend autisme, gebruik ik al een tijd lang 20 mg citalopram en 20 mg seroquel en soms oxazepam. Een psychose heb ik zelf nooit gehad, wel randpsychoses en veel last van hypomane epsiodes.

Ik lees veel negatieve verhalen over antipsychotica, maar nooit wordt erbij aangegeven wat de gemiddelde dosering is waar een ‘artikel’ over gaat.

Volgens mijn behandelaar is mijn dosering praktisch ‘homeopatisch’ te noemen. Klopt het dat er een groot onderscheid te maken valt tussen 20 mg en 300 mg? Of gaan de onderzoeken en artikelen ook over lage doseringen?

Antwoord

Dank voor je vraag!

Inderdaad is dosering erg belangrijk - de artikelen waar je aan refereert gaan vaak over de gangbare gemiddelde doses, in het geval van seroquel in de orde van 300-800 mg.

Jouw dosis is dus inderdaad veel lager dan deze gangbare doses, hetgeen betekent dat wat in die artikelen staat niet zonder meer op jou van toepassing is.

Waar het op neerkomt is dat seroquel, in een lage dosis, ook heel veel gebruikt wordt als slaapmiddel en tranquillizer. Is bij jou dus ook het geval. Betekent dat de bijwerkingen en de gevolgen van langdurig gebruik anders zijn dan bij gebruik in de 'volle' dosis!

Groet Jim

Beantwoord door: Jim van Os op 29 oktober 2017
  • Deel deze pagina: