Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Auteur

Lotuslicht

José Smit schrijft onder de naam Lotuslicht op PsychoseNet. Ze kreeg op haar 49e haar eerste langdurige psychose met verlichtingservaringen

José haar leven is sindsdien enorm veranderd, ze leeft ze met psychoses en perioden in rustiger vaarwater.

Meer zien van Lotuslicht?

José maakte een opname op Facebook over haar psychose. Deze video is via deze link te bekijken. Ook is José te vinden op YouTube.

Psychoses zijn ook leerzaam

Blog voor PsychoseNet

Lotuslicht vertelt in deze blog wat je allemaal kunt ervaren bij een psychose. Hoe heftig en moeilijk het is, maar ook wat het je op kan leveren. “Ik dank mijn psychosen, want ze hebben mij iets geleerd. Psychoses zijn leerzaam.”

Een psychose is erg ingrijpend in iemands leven. Het brengt je naar andere werelden en andere dimensies waarin je allerhande ervaringen op kunt doen. Je kunt ervaren dat je gestorven bent, je kunt ervaren dat je praat met andere ‘zelven’. Ook kun je ervaren dat je in stukken uiteenvalt en je kunt ervaren dat je jezelf moet eten als je een boterham met kaas eet, omdat kaas geel is. Je kunt ervaren dat je alles bent, alles wat in het universum bestaat, je kunt ervaren dat je Al wat Is in je draagt.

Je kunt ervaren dat je steun hebt aan creativiteit

Ook kun je ervaren dat anderen soortgelijke ervaringen hebben. Je kunt je herkennen in anderen wanneer je opgenomen bent in een GGZ-instelling. Een psychose is niet makkelijk. Een psychose betekent dat je weggedreven bent van wat de mens in het algemeen de reёle wereld noemt. Je bent in een andere wereld, een wereld die voor anderen niet herkenbaar is. Alles heeft een andere betekenis, alles heeft betekenis. Betekenis is persoonlijk. Wat het voor jou betekent, hoeft het voor anderen niet te betekenen.

Een psychose heeft invloed op je emoties en op je gedrag

Het is niet makkelijk. Je kunt niet terug naar je dagelijkse manier van zijn en naar je praktische manieren van leven. Een psychose betekent dat je alles anders doet en alles anders ervaart. Het betekent niet dat je gek bent, want een psychose heeft voor- en nadelen. Een voordeel is dat je erdoor kunt groeien, erdoor kunt veranderen. Het heeft wortels in diepe trauma’s die naar boven komen om je te helen. Het geeft je de kans om er opnieuw naar te kijken en misschien met andere ogen te zien dat je daar weer uit kunt komen. Heling ofwel healing is ook wat psychose brengen kan.

Een psychose betekent in een andere wereld leven

In andere culturen wordt een psychose heel anders beleefd. Het kan ook iets zijn waarbij je anderen iets kunt leren. Waarbij je ervaringen opdoet dat je in contact komt met de eenheid van het Al. Een psychose kan ook betekenen dat je verlichtingservaringen hebt. Je kunt God ervaren. Het Goddelijk leven zie je in een ander licht. Je kunt je een voelen met de natuur; dat is wat ik ervaren heb. Daarom weet ik dat ik iets te delen en te geven heb aan anderen. Een psychose is niet makkelijk. Het betekent verwarring, verlorenheid, maar een psychose kan ook betekenen: gevonden worden. Dat is wat er met mij gebeurd is.

Mijn psychosen hebben me verloren doen raken om mezelf weer te vinden

Dat is niet makkelijk uit te leggen, maar ik kijk nu anders naar de wereld en anders naar de mensheid. Ik kijk anders naar de aarde en anders naar het universum. Dat betekent dat er heel veel mogelijk is om te beleven en dat ik daarvan iets heb mogen proeven. Ik vind dat prachtig! Naast het feit dat het heel heftig en heel moeilijk was, vind ik het ook prachtig. Ik dank mijn psychosen, want ze hebben mij iets geleerd. Dat is dat ik mijzelf kon vinden, dank u!

Meer lezen over psychose?

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *