Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Auteur

Marco de Winter

Marco de Winter (4 januari 1981, geboren te Terneuzen) leeft ondertussen al bijna 8 jaar op een woonlocatie van Zeeuws Gronden! Vroeger dacht hij: dat is niets dat dagbesteding. Nu is hij allround kunstenaar! Dat hij deze mogelijkheid heeft gekregen vindt hij fantastisch!

Stemmen in je hoofd horen

Blog Stemmen in je hoofd horen - Marco de Winter

Marco; “Je merkt aan de cognities dat de stemmen in je hoofd zitten? Waarom? Cognities zijn in dit geval de moeilijkheid van je stemmen of juist jouw primaire stemmen! Stemmen in je hoofd horen”.

Telepathie bestaat niet in dit blog, bestaat helemaal niet! Omdat de momenten dat je bij jezelf denkt ‘dit kan geen stem zijn van mijzelf’ of juist ‘dit kan alleen ‘ik’ weten en horen!’ is dat de emotie en cognitie die jij zelf aanmaakt door de stoornis die je lijdt. Stemmen die jij alleen hoort en voelt en die jouw intelligentie toon geven of juist verwarren.

Jij hoort die juiste en ingewikkelde stemmen

Dus alleen in dit zeer primaire moment van realiteit moet je even van dat gevoel af komen. Momenten die jouw bereiken in je comfortzone en ook in je gevarenzone, maar die heeft zijn grenzen.

Maar bovenal dat je belang hebt met een soort wereld die vat heeft op je stoornis en je omgeving en deze ook weet te verrassen. Eventueel een soort dopamine ritme die omlaag gaat maar heel belangrijk is wanneer je slim bent! Help te corrigeren. Vaak zijn cliënten met een atypische stoornis erg slim en bovengemiddeld en weten dat dopamine een soort gelijke rol speelt in de geest die tegelijkertijd omlaag gebracht wordt.

Doen wat dan uiteindelijk het beste is voor jezelf?

Namelijk met de flow meegaan. Dit helpt ook de kwaliteit patiënt die je bent. De brein is erg slim en erg spannend, zelfs ingewikkeld. Tevreden zijn, en soms daardoor verward en afwezig zijn weliswaar! Emotie en kwaliteit die in je hoofd afspeelt.

Verwar je eigen niet en laat je verwonderen door stemmen die je hoort. Leg eens vast in je hoofd dat je stemmen hoorder bent en dat niemand behalve jij hoort wat veel mensen niet horen. Misschien helpen de medicijnen hier ook een handje aan mee!

Nee, je hoort nooit mensen over je gedachten praten

Of filosoferen over een andere wereld die afspeelt in jouw geest. Maar een schizofreen heeft een intelligente en hoogwaardig denkpatroon te zien op een hersenscan. Bewezen! Men ziet hieraan dat de brein iets harder werkt dan bij gewone mensen. Niet alles willen weten maar wel zeer artistiek en creatief zijn.

Een cognitie is een groots leerzaam aspect en geeft je power en intelligentie. Zoals mensen die graag lezen en druk zijn met informatie vaak intelligenter zijn en langer leven.

De blog ‘Stemmen horen is complex is het vervolg op deze blog.

Credits foto: Zandvoort door R. de Winter

Meer lezen over stemmen horen?

Meer lezen over Psychose begrijpen?

Neem dan een kijkje in de PsychoseNet Shop.

Reacties

4 reacties op “Stemmen in je hoofd horen”

 1. Ik hoor ook wel goede en plezierige stemmen ook van hen ( bajes) maar het doel was om een kant en klare psifaktor te schrijven dat stemmen niet bestaan!!! Met andere woorden telepathie bestaat wel degelijk en krijg ik zeker wel stemmen of gedachten van andere mensen binnen!!! Dat jij zij met keurige invalshoek geschreven is!!! Verder vind ik of je nou stemmen hoort of niet!!! Het verhaal erg achterhaalt is omdat ik er al m’n hele leven mee leef!!! Ik dacht al op 6 jarige leeftijd een leeuw onder m’n bed te horen en te zien, misschien maak ik je beetje bang maar stemmen zijn echt wel echt

  1. Maria

   Dank Marco voor je reactie. Je hebt mijn reactie niet goed gelezen. Ik ervaar ook stemmen maar beleef en interpreteer die anders dan jij. Ik heb waardering voor jouw verhaal maar dat is jouw eigen unieke ervaring en interpretatie. Er zullen vast genoeg stemmenhoorders zich herkennen in jouw ervaring, maar genoeg stemmenhoorders ook niet. Ik laat het bij deze reactie. Succes met alles.

  2. Maria

   Dank Marco voor je reactie. Je hebt mijn reactie vermoed ik niet goed begrepen. Ik ervaar ook stemmen maar beleef en interpreteer die anders dan jij. Ik heb waardering voor jouw verhaal maar dat is jouw eigen unieke ervaring en interpretatie. Er zullen vast genoeg stemmenhoorders zich herkennen in jouw ervaring, maar genoeg stemmenhoorders ook niet. Ik laat het bij deze reactie. Succes met alles.

 2. Suus

  Mooi geschreven Marco! Stemmen kunnen inderdaad erg verwarrend zijn. Toch vind ik, meestal achteraf, de rode draad in het verhaal. Ik geloof erin dat ieder mens houvast zoekt in iets of iemand. Mijn houvast in het leven is dat alles wat leeft ook bezield is. Als het in mijn hoofd rustig is kan ik op een heel fijne manier contact maken met de stemmen in mijn hoofd en zelfs menselijke vormen ervaren (van overledenen).

  Op momenten dat het niet zo goed gaat heeft mijn brein moeite met het vertalen van alle informatie die binnen komt. Dan komt er angst en wantrouwen. Dit zijn vaak nare ervaringen die veel impact hebben op mij en mijn functioneren.

  Ik vind het fijn als mensen, zoals jij, openheid bieden aan hun gedachten. We zijn zeker niet alleen en misschien zijn er veel meer mensen die ervaringen hebben maar hier niet over durven te praten.

  Groetjes,
  Suus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *