flag 001
flag 001
flag 001
flag 001
Waan-zinnig Gesprek - Dialoogspel voor naasten * PsychoseNet

Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Waan-zinnig Gesprek – Dialoogspel voor naasten

blog - Waan-zinnig gesprek

Waan-zinnig Gesprek is een educatief dialoogspel, speciaal ontworpen voor naasten. Het spel leert je gesprekstechnieken om beter in contact te kunnen komen met je psychosegevoelige dierbare. Het stimuleert  open en waardevolle gesprekken tussen naasten/lotgenoten om in een veilige omgeving over dit moeilijke onderwerp te praten. Door het hanteren van deze gesprekstechnieken komt er ruimte voor elkaars emoties. Eveneens komt er ruimte voor elkaars mening en handelwijze.  En ook maak je je samen handvatten eigen met het doel verbinding te maken met de waarheid van je dierbare.

Waar komt het dialoogspel vandaan?

Het spel met de gesprekstechnieken is ontworpen door Twan, zelf naaste van een dierbare met psychosegevoeligheid. Zijn persoonlijke ervaring heeft hij aangegrepen om in combinatie met met zijn professionele ervaring als ontwerper iets positiefs te ontwikkelen uit een moeilijke situatie. Het spel is in samenwerking met de naastenbegeleiding van zorginstellingen Arkin en het AMC getest en gefinancierd door Altrecht.

Wat is het doel van het dialoogspel?

Naasten dragen vaak een grote zorg voor hun psychosegevoelige dierbare. Dit vangnet van naasten is enorm belangrijk voor het herstel, maar tegelijkertijd vaak erg zwaar. Het is daarom ook niet gek dat het gevoel van onmacht bij naasten vaak enorm groot is. Want, hoe kun je als naaste omgaan met deze situatie? Wat kun je doen om niet in conflict te komen? Hoe kun je verbinding maken met je dierbare in psychose? Hier komt het lerende karakter van het spel aan bod. Tijdens het dialoogspel ga je, samen met andere naasten, aan de hand van verschillende thema’s in gesprek over veelvoorkomende valkuilen en misverstanden en leer je handvatten om in contact te komen én te blijven met je dierbare in psychose.

Waar is het dialoogspel op gebaseerd?

Waan-zinnig Gesprek is gebaseerd op verschillende methoden uit de praktijk. Zo staat het positieve gezondheidsmodel van Machteld Huber centraal. Hierin wordt gezondheid breder gezien dan alleen symptoombestrijding. Dit is samen met kennis van de LEAP-methode en Verbindende Gesprekstechnieken, die specifiek gericht zijn op verbinding maken met psychose, gebundeld tot een handzaam en laagdrempelig dialoogspel voor naasten.

Waar is het spel met de gesprekstechnieken te krijgen?

Het dialoogspel Waan-zinnig Gesprek is te verkrijgen via de website en kost €17,50 exclusief verzendkosten. Op de website is nog veel meer (achtergrond) informatie te vinden.


Twan is 0ntwerper en bedenker van het spel Waan-zinnig Gesprek. Je vindt zijn website hier.

Meer lezen over psychosegevoeligheid?

Fotocredits: Gemaakt door de auteur.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *