Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Be Kind to Your Mind – poster rondom psychosegevoeligheid

Julie en Alyssa maakten een profielwerkstuk over schizofrenie. Ze maakten een gave poster en gaven het de titel Be Kind to Your Mind.

Enkele weken geleden hebben Julie en Alyssa hun profielwerkstuk over schizofrenie afgerond. Ze maakten -met een beetje ondersteuning van PsychoseNet- deze gave poster over schizofrenie (psychosegevoeligheid) en gaven het de titel Be Kind to Your Mind.

Ze vertellen ons het volgende over deze poster: “De poster Be Kind to Your Mind heeft voor ons eigenlijk twee doelstellingen geschetst.

  • Als eerste geven wij met deze poster een vrij gemakkelijke kijk op deze psychische stoornis, die wel soms ingewikkeld ervaren kan worden.

Vooral voor jongeren kan dit nuttig zijn, maar ook natuurlijk voor volwassenen. Naar onze mening zou het geweldig zijn dat iedereen bekend is met psychoses, zodat er ook geen vooroordelen kunnen ontstaan binnen de samenleving.

  • Dit voorkomt dat een vertekend beeld ontstaat bij mensen, wat weer onze tweede doelstelling vormt”.

“Naar onze mening zou het geweldig zijn dat iedereen bekend is met psychoses, zodat er ook geen vooroordelen kunnen ontstaan binnen de samenleving”

Poster Be Kind to Your Mind

Een profielwerkstuk is een praktische opdracht voor leerlingen in de laatste klas uit de bovenbouw van het vmbo, havo en vwo. Deze dient als een soort ‘meesterproef’. Zij maken een werkstuk over een onderwerp uit hun gekozen profiel (bron: Wikipedia).

Meer lezen over psychose?

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *