Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Boek - Hoeders van de aarde, Alberto Villoldo

Auteur:

Alberto Villoldo

Uitgever:

AnkhHermes

Verschijningsdatum:

30 december 2023 (herziene versie)

De hoeders van de aarde – Alberto Villoldo

Volgens de kennis van de hoeders van de aarde, de medicijnmannen en vrouwen van Amerika, bestaat alles op aarde, zoals mensen, walvissen en zelfs sterren, uit licht dat zichzelf laat zien door de kracht van intentie. De hoeders van de aarde gebruikten deze inzichten onder andere om ziekten te helen en emotionele problemen op te lossen.

Alberto Villoldo presenteert deze kennis in De hoeders van de aarde als de vier inzichten:

  • Het eerste inzicht leert je hoe je in één keer de trauma’s uit het verleden van je af kunt schudden.
  • Het tweede inzicht laat je zien hoe je van je angst en boosheid af kunt komen en in genade kunt leven.
  • In het derde inzicht krijg je te zien hoe je je eigen lot kunt helen.
  • In het vierde inzicht kom je erachter hoe al je ervaringen een projectie zijn van je innerlijke landschap of dromen.

Als we ontwaken uit de culturele trance, creëren we vreugde, overvloed en betekenis in ons leven. We kunnen lichtwezens worden door gebruik te maken van oude inzichten.

Citaat uit De hoeders van de aarde

In de eeuw van informatie hebben we geen behoefte aan kennis die verder gaat dan slechts de feiten en de logische volgorde daarvan. We hebben godsdiensten – met hun talloze aanhangers – maar de spirituele betekenis van hun onderricht is maar al te vaak verloren gegaan.

We leren over de interpretaties van de interpretaties van de grote waarheden en we analyseren en ontleden die ideeën, maar het komt niet in ons hoofd op om veertig dagen de woestijn in te gaan zoals Jezus deed, of om in meditatie onder de Bodhiboom te gaan zitten, zoals Boeddha deed.

Het is alsof we lange tijd over kookboeken vol ingewikkelde recepten gebogen zitten en eindeloos discussiëren over de voedingswaarde van bepaalde voedingsstoffen en diëten, maar ondertussen eigenlijk niets eten. Veel mensen kennen de waarde van het direct ervaren van het heilige niet meer… maar gelukkig kunnen we dat weer gaan doen door de vier inzichten in praktijk te brengen.

Reviews

“Een boek met een eeuwenoude wijsheid die zonde is om onontdekt te blijven en waarvan ik nog geen vergelijkbare boeken heb gelezen.” – een recensie op Bol.com

“Ik merk dat ik bewuster ben van de dingen die ik doe, denk en zeg. Ik ben mij bewuster van het contact dat ik met anderen heb. Bovendien heb ik het gevoel dat ik oude pijnen heb kunnen helen, simpelweg door bewustwording van deze vier inzichten.” – een recensie op Hebban.nl

“Oude wijsheden om in dit leven te integreren. Door welke ogen kijk jij naar de wereld? Er zijn vier mogelijkheden, pakkend gekoppeld aan dieren. En goed uitgelegd aan de hand van praktische voorbeelden uit t dagelijks leven.” – een recensie op Bol.com


Alberto Villoldo (1949) is psycholoog, medisch antropoloog en auteur. Hij maakte studie van de sjamanen en geneeswijzen uit de Amazone en de Andes. Zijn kennis geeft hij onder meer door in zijn opleidingsinstituut The Four Winds in Chili.

Meer lezen over het thema spiritualiteit?

Behoefte aan een luisterend oor?

Wil je je verhaal kwijt? Onze PsychoseNet chatprofessionals staan voor je klaar.