Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Boek - Emotioneel onafhankelijk, Lindsay C. Gibson

Auteur:

Lindsay C. Gibson

Uitgever:

Boom

Verschijningsdatum:

7 april 2022

Emotioneel onafhankelijk – Lindsay C. Gibson

Als je bent opgegroeid met ouders die emotioneel onvolwassen zijn – ouders die vooral bezig waren met zichzelf, die afwijzend of extreem kritisch waren – is het moeilijk om te weten wat je wilt, waar jouw grenzen liggen. Eenmaal volwassen heeft een kind dat ongezien is opgegroeid goed geleerd om zichzelf weg te cijferen, maar niet wat hij of zij zelf wil. En minstens zo belangrijk, wat hij of zij niet wil.

In Ongezien opgegroeid hielp psycholoog Lindsay Gibson de lezer de processen te herkennen en zich te wapenen tegen deze processen binnen het gezin en daarbuiten. In dit vervolg gaat Gibson vooral op die buitenwereld in.

Mensen die ongezien zijn opgegroeid vervallen gemakkelijk in de patronen die zij zich als kind eigen hebben gemaakt

In Emotioneel onafhankelijk ligt de nadruk op hoe zij zich kunnen wapenen tegen emotionele chantage en grensoverschrijdend, afwijzend of kwetsend gedrag. In plaats van zich te schikken in een dienende, luisterende of zorgende rol, leert zij hun om wél ruimte in te nemen, om voor zichzelf op te komen en om wél om hulp te vragen. Thuis, op het werk en in vriendschappen. Niemand wordt namelijk ondergeschikt geboren.

“Ik krijg toegang tot mijn hart en sluit vriendschap met mezelf.” – recensie op Bol.com

“Ik vond het een confronterend boek. Soms weg moeten leggen, omdat er te veel herkenning was. Het is boek biedt tegelijkertijd troost en kracht.” – recensie op de site van de uitgever

“Zeer goed vervolg op het eerste boek. Verhelderend, duidelijk uitgelegd en met goede praktijkopdrachten.” – recensie op Bol.com


Lindsay C. Gibson is klinisch psycholoog met een eigen praktijk in de Verenigde Staten. Ze is gespecialiseerd in psychotherapie voor volwassenen en therapie voor persoonlijke ontwikkeling. Naast Ongezien opgegroeid en Emotioneel onafhankelijk schreef zij meerdere succesvolle zelfhulpboeken.

Meer lezen over dit onderwerp?

Wil je PsychoseNet steunen?

Wordt donateur en help ons om mooie projecten te realiseren.